Zeci de migranţi ilegali, reținuți de poliția din Bulgaria într-un autocar condus de un român

Doi cetăţeni români au fost arestaţi, fiind suspectaţi că organizau transporturi pentru migranţi ilegali care voiau să ajungă în ţări din vestul Europei.

70 de migranţi ilegali au fost reținuți în Bulgaria, fiind găsiţi într-un autobuz dintr-o parcare de pe o autostradă în apropierea oraşului Sliven, noaptea trecută. Unii dintre migranţi au fost transportaţi la spital, fiind în stare de epuizare. Doi cetăţeni români, dintre care unul era şoferul, au fost şi ei reţinuţi, potrivit digi24.ro.

Doi cetăţeni români au fost arestaţi,  fiind suspectaţi că organizau transporturi pentru migranţi ilegali care voiau să ajungă în ţări din vestul Europei.

În afara celor doi români, au mai fost reţinuţi şi 70 de presupuşi migranţi ilegali. Ei se aflau într-un autocar într-o parcare pe o autostradă în apropiere de oraşul Sliven. 14 bărbaţi, care nu aveau documente, au afirmat că sunt de origine afgană. Ei au fost transportați la spital,  trei rămânând sub observaţia medicilor. Cei 70 de migranţi nu au documente şi au vârste cuprinse între 13 şi 38 de ani, cei mai mulţi afirmând că sunt din Afganistan. 

 Bulgaria este situată pe o rută folosită de migranţii din Orientul Mijlociu şi Afganistan pentru a ajunge în Uniunea Europeană.

 Majoritatea nu vor să rămână în Bulgaria, dorind să ajungă în ţările din vestul Europei, folosind reţele elaborate de contrabandişti. Bulgaria şi-a intensificat controalele la graniţa să cu Turcia,  dar şi în întreaga ţară, pentru a combate un aflux de migranţi în creştere şi pentru a dovedi că este capabilă să păzească frontieră externă a Uniunii Europene. La 8 decembrie, aderarea Bulgariei la Schengen a fost respinsă de Austria şi Olanda, Sofia sperând acum să poată intra anul viitor în acest spaţiu european de liberă circulaţie.

Oamenii de știință au descoperit motivul pentru care oamenii răcesc mai des iarna