Situație mai mult decât ciudată este  la Suceava, unde Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și-a înființat propria firmă de asigurări, iar preoții sunt obligați să-și asigure bunurile din parohii, începând cu 1 noiembrie, doar prin intermediul acestei firme. Iar asta în condițiile în care fiecare parohie are deja semnate contracte de asigurare, în derulare.

Potrivit newsbucovina, toate polițele de asigurare care aparițin unităților de cult din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților se vor face prin firma SC ASR Bucovina SRL, care este firma Arhiepiscopei.

Decizia a produs mai multe nemulțumiri în rândul preoților mai ales că aceștia vor trebui să renunțe la contracte de asigurare în vigoare pentru a se asigura la firma Arhiepiscopiei.

Potrivit datelor publice, de pe siteul ministerului de Finanțe, firma SC ASR Bucovina SRL a fost înființată în data de 15 octombrie și nu este înregistrată ca plătitoare de TVA. Societatea este înregistrată în Registrul Autorității de Supraveghere Financiară la intermediari secundari.

Citește și: Alegerile după „decalogul” lui ÎPS Calinic

#News