Bucureștiul va avea două hărți geospațiale, supraterană și subterană

Se încearcă și punerea în ordine a actelor de proprietate ale imobilelor din Capitală

Primarul Capitalei, Nicușor Dan a anunțat că Bucureștiul va avea, în doi ani, o hartă geospațială (o variantă îmbunătățită a aplicației google.maps, unde poți să te plimbi cu „omulețul” aproape în toate cotloanele unui oraș), atât supraterană, cât și subterană.

Unul dintre scopurile acestui demers este de a se pune la punct partea de cadastru, pentru care municipalitatea va colabora cu Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

„Municipiul București va avea în 2 ani o hartă geospațială. Pe de o parte, supraterană, cuprinzând clădirile și arterele, mobilierul urban, etc. Pe de altă parte, subterană, cuprinzând toate rețelele. Este proiectul despre care am discutat astăzi la întâlnirea de lucru pe care am avut-o cu directorul general al ANCPI, Laurențiu Alexandru Blaga”, a scris edilul Nicușor Dan, pe Facebook.

Nicuşor Dan precizează că PMB  va colabora cu Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi va găsi fonduri pentru a pune ordine în actele de proprietate ale tuturor imobilelor din Capitală.

„Pe partea de proprietate, realizarea cadastrului general al oraşului este o prioritate. Vom colabora, de asemenea, cu ANCPI şi vom găsi fonduri pentru a pune ordine în actele de proprietate ale tuturor imobilelor din Capitală.

Va fi o colaborare de lungă durată, astfel încât să oprim abuzurile şi să punem Bucureştiul pe traiectoria corectă şi în acest domeniu”, a concluzionat primarul general.

Citește și: Nicușor Dan vrea să „plătești cât arunci”