Un ceas primit cadou de Crăciun poate anunța o despărțire, o geantă poate aduce probleme financiare, iar o oglindă te poate secătui de energie. Sunt, desigur, superstiții, dar românii ar face orice să evite ghinionul, mai ales în pragul sărbătorilor și mai ales după un an ca bizarul 2020.

În cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de la Antena 3, bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a făcut o analiză a cadourilor pe care nu ar trebui să le primim niciodată, fie că este vorba de Crăciun sau oricare altă ocazie importantă din an.

Lidia Fecioru insistă pe faptul că ar exista o listă care conține șapte obiecte care pe care nu ar fi indicat să le primim sau să le oferim: portofelul, ceasul, oglinda, vasele, florile galbene, perlele și gențile.

Cadourile pe care să nu le primești niciodată! Avertismentul Lidiei Fecioru

Superstiții tratate cu alte superstiții

Între amuzament, ideea de superstiție pur românească sau o curiozitate pentru ”energii”, multe obiecte ar putea prevesti o despărţire, ar putea aduce boală, lipsuri materiale sau  ne-ar putea răpi frumuseţea sau energia.

Desigur, există și un ”leac” în cazul în care ne-am pricopsit cu vreun cadou din lista de mai sus: dacă primim în dar portofele, genţi şi rucsacuri, acestea ar trebui să aibă înăuntru o mică sumă de bani.

„În caz contrar, fluxul de numerar al beneficiarului poate fi transmis către cel căruia îi dăruieşti cadoul”, susţine Lidia Fecioru.

De asemenea, în schimbul vaselor sau farfuriilor ar trebui să dăm o monedă, evitând astfel o posibilă neplăcere în ceea ce privește sănătatea.

Cât despre obiecte ascuțite, primite în dar, Lidia Fecioru spune că „va pot tăia soarta”. Pentru a evita acest lucru, ”este necesar ca atunci când primiţi cadoul în dar, să plătiţi acel cuţit primit cu o monedă. La fel, când primiţi lenjerie intimă, batistă, oglindă, e bine ”să le plătiţi cu un ban înapoi”.

”S-a înrădăcinat în timp că un lucru oferit cadou aduce bucurie sau necaz. De mult timp, a fost cunoscut faptul că darurile pot purta nu numai bucurie, dar şi energii negative. Există cele şapte cadouri care nu pot fi acceptate, pentru că aduc ghinion şi boli”, a spus Lidia Fecioru, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la Antena 3.

Citește și: Dimineața pandemică: ce citesc românii pe Internet

#News