Dan Barna

Azi a fost o zi importantă pentru cei de la USR care s-au chinuit să treacă de ultimul pas, cel al votului în Senat, pentru a transforma „Fără Penali în Funcții Publice” dintr-o propunere în referendum. Astfel, deși trecută de atât de Comisia de Constituționalitate, cât și de cea Juridică, proiectul USR-ului a întâmpinat, pe ultima sută de metri, probleme. Mai exact, conform acuzelor USR, cu toate că până acum se putea vota telefonic, măsură instituită pe fondul pandemiei, astăzi pare să se fi renunțat la această practică, devenind obligatoriu votul fizic. Astfel, senatorii USR au ales să nu participe la cvorum, în semn de protest, președintele USR acuzând că alternativa ar fi însemnat un „simulacru”.

Intenția inițială era ca „Fără Penali în Funcții Publice” să fie tranșată la referendum, în concomitent cu alegerile parlamentare din 6 decembrie, astfel useriștii acuzând că se întârzie în mod deliberat, necesitatea votării fiind săptămâna aceasta.

Dan Barna, despre „Fără Penali în Funcții Publice”, astăzi, în Senat

Se dă vina pe PSD

„Au inventat în această dimineaţă obligativitatea de vot fizic care făcea imposibilă atingerea de 90 de voturi. Tocmai de aceea senatorii USR nu au participat la cvorum, pentru că ar fi fost un simulacru. Cerem şi dl Ciolacu şi Orban să susţină organizarea unui Birou permanent să existe un vot distinc pentru Fără penali. Această iniţiativă trebuie să fie votată în această săptămână pentru a putea avea un referendum în 6 decembrie. Românii ne cer şi cer ca acest referendum să fie odată cu parlamentare”, a afirmat Dan Barna, la finalul şedinţei Senatului care nu a avut cvorumul necesar votului „Fără Penali în Funcții Publice”.

Citește și: PNL dă cu banul și alege PMP, în detrimentul USR

#News