Cu toate că la alegerile locale din septembrie, PMP a primit o adevărată lovitură „în freză” de la PNL, la nivel de București, iată că așa-i în politică, cam ca-n relații. Acum îl iubești pe unul, a doua zi s-ar putea să te întorci la fosta opțiune, lovit de principii, păreri și calcule de culise.

Dacă în urmă cu aproximativ două luni, președintele PMP Eugen Tomac se plângea de excludere din alianța dreptei de București, acum acesta are toate șansele să zburde de bucurie, întrucât secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, tocmai a anunțat, invitat fiind la TVR, cum că dintre USR și PNL, mai de grabă i-ar invita la masa de discuții pe cei de la PMP, în detrimentul total al foștilor aliați de la locale, USR. Ce s-o fi schimbat de atunci, nu știm.

Citește și: Liberalii, furibunzi, după ce deputații au decis redeschiderea piețelor

„PMP, la fel ca PNL, se află în familia europeană PPE (Partidului Popular European – n.red). Avem aceleași valori creștin-democrate”, a spus el. „Mă simt mai apropiat de partidul din aceeași familie europeană”, a declarat Robert Sighiartău, secretar general al PNL.

Citește și: USR, în Camera Deputaților: nici cu PSD, nici cu PNL

#News