Alfred Simonis/ Captură video

Șeful deputaților PSD, Alfred Simonis prevestește amenințător că acei social democrați ce nu vor vota moțiunea de cenzură vor ajunge să fie sancționați de colegii de partid. Mențiunea lui Simonis vine după ce Eugen Teodorovici a anunțat că nu are de gând să nu semneze moțiunea de cenzură, având în vedere statutul său de paria în PSD, a ultimelor zile.

„Cred că cei care n-au semnat sau nu vor vota moţiunea de cenzură vor fi sancţionaţi de colegii de partid. Domnul Teodorovici se va prezenta în faţa congresului în câteva zile. Probabil, colegii de partid vor încerca să evalueze această lipsă a semnăturii dânsului de pe lista iniţiatorilor moţiunii împotriva Guvernului Orban”, a precizat deputatul PSD, Alfred Simonis.

Același Simonis declara, de altfel, astăzi în Parlament că adevărata iresponsabilitate nu este, neaparat, moțiunea de cenzură, ci mai de grabă păstrarea premierului Orban în funcție.

Alfred Simonis: „Am demonstrat că în doar 48 de ore am putut învesti un Guvern”

„Am auzit că e o iresponsabilitate să depună o moţiune de cenzură pe motiv de criză sanitară. Eu spun că este un act de iresponsabilitate ar fi să îl păstrăm pe Ludovic Orban în funcţia de premier. Ludovic Orban e disperat să rămână în funcţie, se agaţă de nişte tertipuri juridice pentru a mai rămâne câteva zile la Palatul Victoria, înainte de a rămâne şomer. Îl invit pe dl Orban şi PNL să îşi testeze majoritatea în Parlament. Să atacă la CCR o procedură constituţională arată nu doar prostie, dar şi o mare disperare. În cele 9 luni Guvernul şi Ludovic Orban au demonstrat de ce sunt capabili. Guvernul trebuie demis pentru că este cel mai prost Guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani şi nu doar cel mai incapabil, ci şi cel mai corupt. Am demonstrat că în doar 48 de ore am putut învesti un Guvern. PSD nu va vota niciodată un reprezentant PNL pentru poziţia de premier, iar când moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată Guvernul Orban va fi demis”, a declarat liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, astăzi, în Parlament.

Citește și: Ciolacu covoacă CEX-ul. Moțiunea de cenzură, prioritară

#News