Sursa foto: Facebook/NASA
Sursa foto: Facebook/NASA

O imagine hipnotizantă cu Universul a fost realizată de Telescopul James Webb al NASA. La scurt timp, aceasta a devenit virală pe Internet.

Fotografia a fost făcută ca parte a unui test timpuriu al senzorului de ghidare fină – FGS al Telescopului James Webb

Inedita imagine a fost explicată de NASA, astronauții precizând că  imaginea de test de calibrare a fost alcătuită 72 de expuneri, efectuate în 32 de ore, arată publicația Futurism.

Suntem la mai puțin de o săptămână distanță de primele imagini color ale telescopului spațial James Webb de la NASA!, se arată în descriere.

NASA a realizat imaginea în luna mai. Totuși, până acum, aceasta a fost ascunsă publicului

În acest sens, NASA a explicat faptul că această fotografie uimitoare este doar un precursor pentru ceva mai amplu.

Potrivit declarațiilor oferite de reprezentanți, vor fi lansate mai multe imagini color ale spațiului îndepărtat. Toate acestea vor fi obținute cu ajutorul Telescopului James Webb.

Senzorul de ghidare fină de la Webb, construit de către Agenția Spațială Canadiană pentru a-l ajuta să se fixeze pe ținte, a capturat recent această imagine de testare uimitoare”, au precizat reprezentanții NASA, pe contul de Facebook.

Aceasta este printre cele mai profunde imagini ale Universului realizate vreodată, iar telescopul abia se trezește la viață”, indică sursa citată.