Cu un an în urmă, chiar în această perioadă, Simona Halep avea să câștige Turneul de la Wimbledon, învingând-o în finală, scor 6-2, 6-2, pe jucătoarea americană Serena Williams. ”În acest sezon, din pricina pandemiei, tenisul mondial a fost oprit, iar eu nu mi-am putut apăra titlul cucerit în 2019. Dar istoria o să consemneze că am fost campioana ultimilor doi ani, aici, în ciuda faptului că în 2020 nu s-a jucat”, a declarat Halep, pentru BBC.

”Nu am avut niciodată o pauză așa de lungă, nu m-am bucurat la încept. Dar mai apoi m-am simțit bine, m-am odihnit psihic, pentru că simțeam o oboseală, n-am mai avut nicio presiune asupra mea, n-am mai făcut bagaje, ba chiar mi-am făcut planuri și pentru viața mea personală. Dar, gata! Acum îmi este foame de joc, vreau să călătoresc și să joc tenis”, a mai spus fostul număr 1 mondial.

Rafael Nadal nu știe dacă merge în America

Cu toate acestea, românca nu este sigură că va participa la US Open, Grand Slamul Americii, de la sfârșitul lunii august, din pricina evoluției surprinzătoare a coronavirusului. ”Sunt îngrijorată, nu pot să decid acum, dacă voi participa, pentru că nimeni nu știe ce va fi într-o lună. Aștept și deciziile celorlalți. Oricum vreau să-mi fac debutul la turneul de la Palermo, de la începutul lunii august, pentru că am nevoie de câteva meciuri să-mi intru în ritm”, a mai spus marea campioană.

Revenind la US Open, să spunem că nici deținătorul titlului la masculin, Rafael Nadal, nu este sigur că va participa. ”Rafa și-a confirmat, în schimb, prezența în turneul de la Madrid”, a declarat directorul competiției, Feliciano Lopez.

Roger Federer se simte bine după cele două operații

Nici elvețianul Roger Federer nu merge în America, la US Open, dar acesta are și un motiv bine întemeiat, Federer suferind două intervenții chirurgicale la genunchi, în urmă cu câteva luni. ”Mă simt mult mai bine, dar încă nu pot juca tenis. Mă concentrez pentru sezonul 2021, mai ales pe Jocurile Olimpice de la Tokyo”, comenta și Federer.

Hashtag News