Loredana a publicat videoclipul interzis de comuniști

Ușor amuzată, dar simțind încă revolta anilor din comunism, Loredana a adăugat că, în ciuda efortului major depus de Tudor Vornicu, filmarea n-a fost difuzată niciodată

Deși a încercat mereu să păcălească cenzura Epocii de Aur, Loredanei i s-au interzis multe, artista recunoscând că a avut de suferit în perioada de dinainte de 1989.

Adolescenta rebelă de atunci s-a confruntat cu numeroase restricții tipice vremii.

Cu toate acestea, restricțiile și cenzura au devenit un subiect de depănare a amintirilor, artista împărtășind pe rețelele de socializare un episod din vremea când era la începuturile carierei.

Povestea videoclipului înterzis și arhivat de Televiziunea Română

Într-o postare distribuită recent pe contul de Instagram, Loredana a explicat că a existat o melodie care nu a fost niciodată difuzată. Mai mult, melodia înregistrată când artista avea doar 18 ani a avut și un videoclip care, de asemenea, a fost oprit de regimul comunist.

Vedeta a explicat și faptul că restricțiile au fost aplicate din cauza imaginii pe care a promovat-o în adolescență: era o rebelă și nu dorea să se supună normelor și cutumelor epocii.

Melodia cenzurată se numește ”Îți citesc în ochi”, iar artista recunoaște că piesa încă îi este foarte dragă. De asemenea, muzica îi aparține lui Adrian Enescu, iar versurile lui Lucian Avramescu.

Povestea din spatele videoclipului începe pe când Loredana avea 18 ani și, deși era aproape un copil, vocile rele afirmau că încerca să distragă tinerii cu o muzică ”imperialistă și ținute prea sexy și excentrice”.

Fără ruj pe buze și cu o fustă până-n pământ

Aveam 18 ani când am filmat acest cântec la dorința regretatului realizator de televiziune #Tudor Vornicu care încerca să păcălească cenzura comunistă, cea care mă interzisese de ceva timp la Televiziunea Română. Drept urmare, mi-am pus o fusta până-n pământ, părul cât mai strâns, fără ruj pe buze, în speranța că cenzorii ceaușiști mă vor accepta și voi intra pe post.

Îmi puseseră deja eticheta de rebelă și că distrăgeam tinerii cu muzica mea imperialistă și ținute prea sexy și excentrice..

Ușor amuzată, dar simțind încă revolta anilor din comunism, Loredana a adăugat că, în ciuda efortului major depus de Tudor Vornicu, filmarea n-a fost difuzată niciodată. A rămas, în schimb, în arhiva TVR. Cu toate acestea, din data de 2 februarie, videoclipul poate fi găsit pe canalul de Youtube.

A ieșit la iveală acum ceva timp… Mai bine mai târziu decât niciodată”, a fost mesajul Loredanei, în descrierea clipului pe care l-a urcat pe rețelele de socializere.

Citește și: Bărbatul care l-a cunoscut pe Mareșalul Antonescu a împlinit 100 de ani