Traian Basescu / foto: Facebook

Traian Băsescu face mișto, pentru că asta știe cel mai bine să facă

Așadar, cum ne-a obișnuit și până acum, Traian Băsescu face mișto de toată lumea. Ne amintim zilele „vesele” de la Cotroceni, când palatul parcă se transformase într-un club de stand-up comedy. Ei, bine, acele zile s-au dus de mult pentru că între timp, Băsescu s-a mutat de-acolo, în locul lui venind un chiriaș căruia nu-i prea plac miștourile.

Astfel, în cursul serii de luni, invitat la Digi24, Traian Băsescu a ținut să-l ia puțin în bășcălie pe actualul premier interimar, Ludovic Orban, pe care fostul președinte de țară l-a categorisit ca fiind premier de sacrificiu. Băsescu este de părere că Iohannis îi sacrifică acestuia cariera politică, doar de dragul atingerii unor obiective, iar „Ludovicus al II-lea Ancitipatus” n-ar avea sânge să facă altceva decât ceea ce zice actualul șef al statului, Klaus Iohannis.

Citește și: Băsescu îi acuză pe liberali de interese politice

Ludovic Orban, „umilit de Iohannis”

„La cum îl umilește Iohannis pe Ludovic Orban, doar îl desconsideră, nu îl va numi premier pe termen lung. I-aș fi explicat, dacă mă întreba: Măi, Ludovicus al II-lea Anticipatus, nu repeta schema pentru că o să-ți pice rău. Pentru ce să faci asta? Eu n-aș accepta… să știu că urmează să cad, să mă duc de trei ori. E umilitor. Ce președinte îți mai dă al patrulea mandat? Ludovic Orban pierde tot, poate și partidul. El n-a realizat în ce capcană l-a dus Iohannis. Știe că va cădea și face jocul penibil până la capăt cu programul de guvernare revizuit. Cât de caraghios să fii să faci asta? Trebuia să îi spună: Domnule președinte, eu am căzut o dată, că asta a fost înțelegerea. Dar la căderi haideți să mai căutăm pe altul”, a spus Băsescu.

#News

Foto