Gripa face ravagii în România. Încă patru persoane au murit din cauza gripei, numărul deceselor ajungând la 29, a comunicat marţi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile ( CNSCBT). Ultimele patru victime sunt trei bărbaţi şi o femeie, doi fiind din judeţul Iaşi, unul din Argeş şi unul din Mureş.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), o victimă este un bărbat de 78 de ani, din judeţul Argeş, care nu a fost vaccinat antigripal. Un alt deces din cauza gripei a fost al unui bărbat în vârstă de 51 de ani, din judeţul Mureş, care nu era cunoscut ca având boli și care nu a făcut vaccinul antigripal.

Citește și Gripa a inchis spitalul judetean Constanta

Două decese în județul Iași

Gripa a ucis și două persoane care locuiau în județul Iași. Este vorba despre o femeie de 71 de ani şi un bărbat de 61 de ani, care nu au făcut vaccinul antigripal. Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei se ridică la 29. Autorităţile sanitare au declarat oficial, pe data de 6 februarie, epidemie de gripă, atunci când numărul deceselor era de 18. Potrivit Centrului Național de supraveghere și control al bolilor transmisibile, în săptămâna 27.01.2020 –02.02.2020, s-a înregistrat o creștere foarte mare (de peste 99%) a numărului de îmbolnăviri față de nivelul așteptat (media aritmetică a numărului de cazuri raportate în trei săptămâni anterioare), activitatea gripală a evoluat cu intensitate mare, cu extindere națională, raportându-se un număr aproape dublu de cazuri de gripe clinice comparativ cu săptămâna precedentă. Rata pozitivității pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 60%. În consecință, s-a concluzionat că gripa evoluează epidemic. #News.