Anestezistul copilului din Pitești, intrat în comă după o intervenție la stomatolog se disculpă, afirmând că nu este responsabil pentru starea gravă a băiatului. Medicul care a făcut anestezia în cazul copilului de patru ani din Pitești care a ajuns în comă după o intervenție la stomatolog afirmă că „lucrurile au decurs normal până la un moment dat”. El a mai declarat că atunci când au apărut complicații, a „acţionat în parametrii profesionali”.

Medicul Adrian Dinescu se disculpă

Adrian Dinescu, medicul care a făcut anestezia copilului de patru ani, a spus că a respectat toate protocoalele medicale. El a mai afirmat că a folosit în cazul copilului de patru ani o analgosedare pe care a mai folosit-o în trecut de multe ori.

„Am o experienţă de peste 400 de copii care au efectuat anestezia în această formă, familia pacientului şi-a dat acordul pentru această clinică, lucrurile au decurs normal până la un moment dat. Am instituit resuscitarea cardiopulmonară rapidă, şi pacientul a plecat din clinică stabilizat. Consider că în momentul în care am avut un astfel de incident şi o complicaţie am acţionat în parametrii profesionali”, a declarat medicul anestezist Adrian Dinescu.

Copilul, internat la reanimare

Copilul este internat în stare gravă la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București.

„Copilul a făcut stop la stomatologie în urma unei anestezii generale şi a fost resuscitat local. Copilul este internat la reanimare, intubat şi ventilat mecanic, starea lui se menţine extrem de gravă sub tratament de specialitate, se fac investigaţii”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”, doctor Raluca Grigore.

Citește și Sturion salvat de catre un pasionat de piscicultura

Inspectorii DSP au început să facă verificări la clinica respectivă, pentru a vedea dacă s-au respectat protocoalele medicale. Controlul a fost solicitat de ministrul Sănătății, Victor Costache. Inspectorii au aflat că medicii de la clinică nu aveau voie să facă anestezie totală, deoarece în autorizaţia de funcţionare nu se precizează faptul că acest cabinet are o secţie de AȚI. Inspectorii DSP au amendat clinica cu suma de 20.000 de lei.

Polițiștii anchetează cazul 

Reprezentanţii Colegiului Medicilor Dentişti s-au autosesizat în acest caz.

„S-a administrat o sedare intravenoasă, deci generală, pe care a administrat-o un medic de anestezie şi terapie intensivă, deci nu un stomatolog, a fost o echipă practic. Din experienţă vă spun că, dacă a fost o problemă, a fost o problemă legată de această anestezie generală”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti, doctor Dragoş Stanciu. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru vătămare din culpă în acest caz.

#NEWS