Bărbat din Vrancea șantajat cu filmări făcute pe internet

El a fost convins de o femeie să se dezbrace în fața camerei video

Messenger
Messenger sursa foto pixabay

Un bărbat din Vrancea a fost șantajat pe internet cu mai fotografii și videoclipuri cu el, în care apărea dezbrăcat. El cunoscuse online o femeie, cu care a vorbit mai întâi prin mesaje scrise și apoi prin video-call, potrivit digi24.ro.

După ce l-a convins să se dezbrace în fața camerei video, bărbatul a ajuns să fie șantajat cu 5.000 de euro.

Bărbatul a fost contactat prin intermediul aplicației Facebook Messenger de o femeie necunoscută. Au purtat câteva discuții în limba engleză, inițial prin mesaje scrise. După ce i-a câștigat încrederea, femeia i-a propus să se converseze și prin intermediul video-call, ocazie cu care l-a ademenit să se dezbrace în fața camerei video. 

Bărbatul a intrat în jocul necunoscutei, ulterior fiind șantajat. Pentru a nu publica pe rețelele sociale fotografiile și clipurile video realizate prin intermediul camerei web, femeia i-a cerut 5.000 de euro. În loc să plătească suma cerută, bărbatul s-a dus la Poliție și a povestit incidentul. Respectivul cont de Facebook dispăruse între timp, motiv pentru care bărbatul și-a retras plângerea făcută. Soluția procurorilor a fost de renunțare la urmărirea penală, ordonanța emisă în acest sens fiind confirmată și de instanță. Percheziții de amploare în trei județe