Toamna nu se numără doar bobocii, ci și miniștrii remaniați, iar asta după alegerile locale din 27 septembrie, unde câțiva membrii ai Cabinetului Orban sunt candidați pentru diverse funcții în administrațiile locale.

Astfel, potrivit unor surse liberale, citate de Adevărul.ro, printre numele vehiculate pentru remaniere se află cel al lui Costel Alexe, ministrul Mediului, candidat la șefia CJ Iași, respectiv Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, ce își dorește fotoliul de primar al Focșaniului, unde a mai încercat și în urmă cu patru ani. Două dintre ministrele foarte vizibile în această perioadă, Monica Anisie (Ministerul Educației) și Violeta Alexandru (Ministerul Muncii și Protecției Sociale) vor fi „promovate” pentru alegerile parlamentare.

Costel Alexe are mari șanse să câștige la Iași, unde va face echipă cu primarul Mihai Chirica, transferat de la PNL, și care și-a câștigat mandatul pe listele PSD. Ion Ştefan, unul dintre oamenii de încredere ai premierului Orban, va candida la Primăria Focșani, acolo unde, în urmă cu patru ani, a fost primar „pentru o zi”. „Dacă va câştiga primăria Focşani va rămâne acolo, dacă nu, va candida la parlamentare, dar ministru nu va mai fi pe viitor”, susţin sursele citate.

În ceea ce le privește pe ministre, cele două se află cu „un picior” în afara Guvernului.

Monica Anisie este cunoscută pentru modul în care (nu) a gestionat începerea anului școlar, dar și a gafelor repetate ce au stârnit nemulțumirea tuturor părților implicate în sistemul educațional, elevi, studenți, profesori și părinți.

Violeta Alexandru, deși are o prestație apreciată de către Orban, a reușit să intre în conflict cu subordonații din minister, unde a încercat să facă o „curățenie” după fostul ministru, fapt care i-a nemulțumit atât pe colegii de partid, cât și pe cei din Executiv, potrivit unui vicepreședinte liberal, citat de Adevărul.

Monica Anisie şi Violeta Alexandru vor prinde oricum locuri eligibile la alegerile parlamentare din decembrie. Anisie conduce filiala PNL Sector2, în timp ce Violeta Alexandru e preşedintele PNL Bucureşti, filială reformată după era blaturilor cu PSD. „Va fi o situţie ingrată pentru Ludovic Orban, care-şi pierde exact oamenii de încredere din Guvern, restul miniştrilor fiind mai apropiaţi de Klaus Iohannis”, conchid sursele citate.

Citește și: Ludovic Orban vrea guvernare cu UDMR și PMP

#News