Premierul Ludovic Orban a făcut, joi, o declarație surprinzătoare cu privire la ceea ce urmează după alegerile locale, dar mai ales după alegerile parlamentare, de unde își dorește un parteneriat cu UDMR și PMP, membre ale partidului Popular European. Afirmația lui Orban a fost făcută la reuniunea grupului PPE, care a avut loc în sistemul videoconferință.

„Noi avem în acest sfârșit de an, în 27 septembrie, alegeri locale generale și pe data de 6 decembrie am convocat alegeri parlamentare. Obiectivul nostru este să câștigăm și alegerile locale și alegerile parlamentare. În momentul de față, sondajele ne indică, chiar și sondajele făcute de socialiști – sondajele mincinoase – pe primul loc la o distanță, în sondajele lor, de cel puțin 6 procente, în realitate suntem în momentul de față cu un avans de 9-10 procente în față socialiștilor”, a spus Orban la reuniunea președinției Grupului PPE, „Solidari pentru redresarea Europei”, desfășurată în sistem videoconferință.

Participarea premierului Ludovic Orban la reuniunea președinției grupului PPE „Solidari pentru redresarea Europei”, desfășurată în sistem videoconferință

Participarea premierului Ludovic Orban la reuniunea președinției grupului PPE „Solidari pentru redresarea Europei”, desfășurată în sistem videoconferință#LudovicOrban #PPE #SolidaripentruredresareaEuropei

Publicată de Guvernul României pe Joi, 10 septembrie 2020

Guvernare surprinzătoare, cu PMP și UDMR

„Ca și parteneri pentru guvernare, în primul rând ne dorim să fim parteneri cu celelalte formațiuni politice din România care sunt membre ale Partidului Popular European, respectiv PMP și UDMR. Dacă nu va fi suficientă majoritatea dintre cele trei formațiuni, în niciun caz nu vom face guvern cu foștii comuniști, actualii socialiști, și vom încerca să identificăm alți posibili parteneri”, a mai spus premierul.

Orban nu a pomenit nimic despre USR, la care s-a referit în dese rânduri ca potențiali viitori parteneri „naturali” de guvernare ai liberalilor.

Citește și: Eugen Tomac: „PNL și USR au uitat că PSD este inamicul politic”

#News