În urma „soluțiilor” date de de Traian Băsescu, edilul Gabriela Firea a dat un drept la replică, declarând că soluția fostului președinte este una lipsită de fundament legal.

Gabriela Firea: „Soluția salvatoare a domnului Băsescu este nelegală”

„Dl Basescu face declaratii halucinante si periculoase! Nu poate nici Presedintele Romaniei, nici Premierul si nici Primarul General sa cedeze o parte din patrimoniul tarii, respectiv din patrimoniul Municipiului Bucuresti – o suprafata de teren -, prin simpla lui semnatura! “Solutia salvatoare “ a Domnului Basescu este nelegala! Orice decizie care priveste Patrimoniul orasului se ia de catre Consiliul General, prin vot de doua treimi. Nu-i ajunge ca l-a improprietarit din pixul lui pe Costanda, pe Lege 10, acum ar mai vrea o dispozitie tot din pix, fara nicio baza legala! Si cand ne gandim ca aceasta persoana a fost si primar general si presedinte, de vreo doua ori! Nu este rusinos sa nu stii, sa nu te pricepi – poti sa intrebi un specialist -, este rusinos sa te crezi genial, propunand solutii ilegale!”, a transmis Gabriela Firea.

La rândul său, fostul edil al Capitalei, Traian Băsescu, a declarat că datoria Capitalei se poate debloca în câteva ore.

„Se poate debloca foarte simplu, cu o evaluare credibila si un schimb de terenuri, nu e alt drum, consilierii generali sa fie convinsi ca evaluarea este corecta si sa aprobe. Daca voi candida, situatia va fi deblocata in cateva ore, prin dispozitie de primar ii dau lui Constanda terenul din Satul Francez. O deblochez in cateva ore”, a zis Traian Băsescu.

Dialogul în contradictoriu dintre cei doi a fost generat de vestea blocării conturilor Capitalei de către omul de afeceri Costică Constanda. Acestea a câștigat în instanță procesul contra municipalității și urmează să primească 115 milioane de euro din partea Primăriei Capitalei.

Citește și: Avocații pedofililor apără și păzesc. Firea face apel

#News