Costel Alexe

Ministrul Mediului, Costel Alexe a identificat cine se face ” vinovat” pentru poluarea existentă în marile orașe, lucru care se resimte în special primăvara. Ministrul Costel Alexe a anunțat duminică, într-o conferință de presă susținută la Iași, că aproape jumătate din poluarea cauzată de particula PM10 ar putea eliminată și prin salubrizare. El a cerut administrațiilor publice locale să facă o salubrizare eficientă a străzilor din orașe.

Șantierele patriei, luate la „bani mărunți

Șeful Mediului a identificat și soluția miraculoasă pentru rezolvarea problemei. El a declarat că va discuta cu reprezentanții Gărzii de Mediu pentru efectuarea unui control tematic pe șantierele țării. În acest scop, ministrul a anunțat că săptămâna viitoare va avea loc o videoconferință cu reprezentanții Gărzii de Mediu din toate județele, tema fiind verificări tematice pe șantierele patriei.

„Este vorba de verificarea condițiilor impuse prin autorizațiile de mediu pentru șantiere, fie că vorbim de cele ale administrațiilor publice sau ale operatorilor privați, pentru că poluarea în orașe este mult mai mare la începutul primăverii și vom verifică dacă aceste condiții sunt respectate și dacă administrațiile publice locale fac o salubrizare eficientă a străzilor din orașe”, a declarat Costel Alexe.

CITEȘTE ȘI Primarul Daniel Tudorache sare la gatul ministrului Costel Alexe

Ministrul Mediului apreciază că un procent de peste 42% din particulele de PM10 ar putea fi eliminate printr-o salubrizare eficientă. Este greu de crezut că salubrizarea mai eficientă a străzilor este soluția miraculoasă pentru reducerea poluării generate în mare parte de particula minune denumită PM10.
#News