RAJA S.A. Constanța continuă maratonul fondurilor europene.

Vineri a fost semnat un nou contract de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare din județul Constanța. Proiectul “Reabilitarea și extinderea rețelelor de distribuție în localitatea Lazu, reabilitarea și extinderea rețelelor de distribuție și de canalizare, reabilitare stație de pompare apă uzată, stații noi de pompare apă uzată și conducte de refulare aferente, din localitatatea Agigea” are o valoare de de 67.835.525,22 lei și se adresează unui număr de peste 35.000 de locuitori din trei Unități Administrativ-Teritoriale, respectiv cinci localități: Ovidiu, Poiana,Cumpăna, Lazu și Agigea.

Potrivit RAJA prin implementarea acestor investiţii, gradul de conformare la prevederile directivelor europene va creşte de la 95,00% la 100,00% pentru sistemul de alimentare cu apă şi de la 69,05% la 87,00 % pentru sistemul de apă uzată.

Contractul face parte dintr- un amplu program derulat de companie prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Proiectul general a fost demarat la sfârșitul lui 2018 și are o valoare totală de peste 593 milioane Euro și vizează investiții pe raza a 91 de localități din cadrul a 6 județe (Constanța, Ialomița, Ilfov, Călărași, Dâmbovița, Brașov), fiind structurat în cadrul a 50 contracte de lucrări și patru contracte de servicii.