Parlamentarii simt ceea ce vor trăi milioane de români

Este frig în „Casa Poporului”, cea în care se află Camera Deputaților și Senatul

Parlamentarii români au ocazia să testeze pe propria piele ceea ce milioane de bucureșteni au simțit în fiecare iarnă, încălzire sub parametri, dar mai ales ceea ce îi așteptă pe alți câteva milioane, în acest sezon rece, pe fondul creșterii prețului la energia electrică și gaze.

Palatul Parlamentului se poate transforma într-un uriaș laborator de criogenare și totul pentru că municipalitatea condusă de Nicușor Dan este depășită de problema sistemului de termoficare.

„Să știți că din prima zi am întrebat care este situația, mi s-a spus că în Parlament căldura vine de la Camera Deputaților, acolo este centrul de comandă. Am întrebat, mi s-a spus că nici acolo nu este problema, problema este la București… Nu este furnizată căldura în parametrii normali… nu cred că este vorba despre subvenții”, a declarat Florin Cîțu, pe holurile reci ale Palatului Parlamentului.

Șeful Senatului a precizat că nu a discutat cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, despre problema încălzirii clădirii Parlamentului, dar că probleme de acolo nu au nicio legătură cu subvențiile pe care PMB nu le-a primit din partea guvernului, ci că trebuie discutat cu experții, respectiv cu primarul. „Primarul este susținut de bucureșteni, nu am vorbit cu primarul despre acest subiect”, a precizat Florin Cîțu.

Reamintim că Executivul a aprobat, în ședinta din 11 noiembrie, alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică, în sistem centralizat, a populației. Însă nu și pentru Capitală, care potrivit Gabrielei Firea este din vina exclusivă a lui Nicușor Dan.

„Facturile vor fi mari pentru că Nicușor Dan a trimis TÂRZIU și SCRISĂ GREȘIT cererea către Guvern. Capitala nu se află pe lista localităților care au primit bani din fondul de rezervă al Guvernului. Doar locuitorii din 31 de orașe vor răsufla ușurați la iarnă, nu și bucureștenii. Printre cele 31 de orașe care vor primi aproape 300 de milioane de lei de la Guvern sunt Timișoara, Iași, Constanța sau Drobeta Turnu Severin”, scrie Gabriela Firea pe contul său de Facebook.

Citește și: Reacția lui Cîțu, după ce Iohannis l-a trimis la „casa de copii” și l-a „înfiat” pe Cioloș