Autobuze hybrid Mercedes Citaro

Primul lot de autobuze hybrid Mercedes Citaro au intrat pe traseu, marți dimineața, pe arterele din București. Autobuzele hibrid Mercedes sunt cele mai moderne din gamă și beneficiază de dotări de ultimă generație care cresc siguranța, confortul și reduc sursele de stres și oboseală, atât pentru șofer, cât și pentru pasageri, a precizat primarul general, Gabriela Firea.

„Așa cum am promis, continuăm să modernizam parcul auto STB cu autovehicule ultramoderne și nepoluante! Pe lângă cele 400 de autobuze Euro 6 aflate în trafic, începând de astăzi, 7 iulie 2020, primele opt autobuze hibrid Mercedes Citaro, din cele 130 achiziționate cu finanțare nerambursabilă, vor circula pe traseul liniei 131. Astfel, noile vehicule vor tranzita zona centrală a Capitalei, respectiv Piața Romană, Calea Dorobanți, Arcul de Triumf, Piața Presei, până la Complexul Comercial Băneasa.

Autobuzele, ultramoderne, sunt prevăzute cu funcții special destinate persoanelor cu dizabilități, au instalație de climatizare, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, precum și un sistem informatic performant care permite furnizarea informațiilor despre călătorie pasagerilor, în timp real.

• Conform graficului de livrare, toate autobuzele hibrid vor fi livrate până în ianuarie 2021;

• Autobuzele au o capacitate de până la 100 de pasageri, 27 așezați și 65 în picioare;

• Noile autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid au o garanție de tip Full Warranty, de 8 ani și 480.000 de km;

• Valoarea contractului este de 195.268.331,70 lei, fără TVA. Finanțarea provine de la Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Citește și: Gabriela Firea și Bucureștiul modernizat

HashtagNews.ro