Încă un vis la Euro a fost spulberat pentru echipa națională de fotbal a României, care a ratat calificarea chiar la ediția pe care o va organiza în 2021, la București. România a fost învinsă, joi, la Reykjavik, cu scorul de 2-1 (2-0), de Islanda, în semifinalele play-off-ului de calificare la turneul final EURO 2020. Singurul gol al „tricolorilor” a fost marcat de Maxim, în min. 63, din penalty.

„Nu am reuşit în prima repriză să găsim spaţii între linii, ştiam că Islanda este o echipă foarte bine organizată defensiv, ştiam că au un 4-4-2 destul de compact, nu am reuşit să avem mobilitate bună între jucători şi să găsim spaţiile între linii. Am reuşit foarte puţine verticalizări şi de aici era normal când încercam să ducem mingea cu posesie foarte lentă să apară greşelile noastre”, a declarat selecționerul Mirel Rădoi, în conferința de după meci, citat de News.ro.

A doua repriză, mult mai bună, dar insuficient

„În repriza a doua am reuşit să avem o dinamică şi o mobilitate bune, poate şi după ce am făcut cele trei schimbări, dar cred că am arătat prea puţin fotbal în prima repriză ca să discutăm despre arbitraj. Au fost jucători care au alunecat, dar terenul a fost în condiţii bune, ne-am antrenat pe el, din punctul meu de vedere nu a influenţat cu nimic rezultatul. Cred că rezultatul este unul corect după evoluţia noastră din primele 45 de minute, nu meritam mai mult şi cred că nici nu meritam după primele 45 de minute să mergem în finala play-off-ului.

Dacă vorbim de greşeli, nu putem vorbi de o singură poziţie, de un compartiment, de foarte multe ori nu am ieşit în întâmpinarea lor, puteam să o facem mult mai devreme, dar astea au fost deciziile de moment, a fost poate şi presiunea meciului, pentru că ştiam că este un meci cât o finală, nu suntem obişnuiţi cu astfel de mize, de meciuri cu presiune şi poate şi ăsta este unul dintre motivele pentru care în această seară am arătat aşa de slab în prima repriză. Şansele pe care le-a avut Islanda în prima repriză au fost pe greşelile nostre de interpretare şi majoritatea pe construcţia nostră”, a mai spus Rădoi.

„Încălzirea” greoaie

Rădoi își reproșează diferența de atitudine a echipei în cele două reprize. „Îmi reproşez echipa, pentru că în repriza a doua am jucat mai bine decât în prima, mai departe calificarea, e clar că dacă trebuie un vinovat, sunt eu, dacă trebuie mai mulţi, sunt eu şi staff-ul, jucătorii nu au nicio vină, pentru că noi nu am reuşit să-i capacităm la miza partidei pe care am avut-o în seara asta, nicidecum nu trebuie să vă uitaţi în altă parte, îl aveţi în faţa voastră”, a concluzionat Rădoi.

Citește și: Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii, infectată cu Covid

#News