PSD strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand

În urmă cu o lună subiectul referendumului era cu privire la suspiciunile de fraudare de la alegerile din septembrie, acum e din cauza „crizei gunoaielor”

PSD a declarat, marți, că va susține orice inițiativă cetățenească de convocare a unui referendum pentru demiterea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. Dacă în urmă cu o lună, ideea unui referendum la adresa lui Armand era cu privire la suspiciunile de fraudare de la alegerile locale, de data aceasta subiectul este criza gunoaielor. Liderul PSD, Marcel Ciolacu consideră că este o „necesitate” ca primărița să plece de la conducerea sectorului.   

 „Primul pas e strângem aceste semnături, apoi să mergem la referendum şi după ce trece Guvernul să convoace alegeri în 90 de zile. Acesta este circuitul juridic. Este o necesitate. Nu susţinem un demers politic. E necesitate pentru locuitorii Sectorului 1 ca doamna Clotilde Armand să plece din conducerea sectorului”, a afirmat Marcel Ciolacu, la România TV.

De altfel acesta i-a recomandat primarului Clotilde Armand să facă o scurtă vizită în Sectoarele 3 și 4, pentru a vedea care este nivelul administrației dintr-o capitală europenă, „unde sunt doi primari de stânga să vadă că nu sunt gunoaie, nici gropi, iar parcurile arată impecabil”.

Citește și: Petiție pentru demiterea primarului Clotilde Armand

PSD, despre viziunea USR asupra Sectorului 1

Potrivit lui Marcel Ciolacu viziunea USR pentru cel mai important sector al Capitalei, considerat la un moment dat etalon, este una destul de sumbră și insalubră. Mai mult, acesta consideră că „mafia gunoaielor”, la care face referire Clotilde Armand sunt doar lucruri imaginare.

„Aici nu e vorba nici de mafioţi! Nu ştiu dacă domnii de la Romprest sunt mafioţi. Nu îi cunosc. Sunt lucruri imaginare, cum vorbeşte şi de bolşevism. Când bolşevismul a inventat din câte ştim cu toţii: nu contează cine votează, contează cine numără. Au avut această posibilitate ca ani de zile să acuze PSD şi partidele, ei fiind oamenii noi că vor veni cu o altă zile. Vedem viziunea USR la Sectorul 1 care se numără în şobolani, căpuşe şi iarbă netăiată”, a adăugat liderul PSD.

Citește și: Umaniștii vor iniția un referendum pentru demiterea lui Nicușor Dan