Focar de infecție în „sufletul” Capitalei

După fațadele ce stau să cadă, în Centrul Vechi, se ascund munți de gunoaie

O inspecție, ca urmare a unei solicitări ce viza un potențial incendiu, a scos la iveală un adevărat focar de infecție. Garda de Mediu și Poliția locală au găsit un peisaj nedemn de un centru ce capitală europeană, cu gunoaie și posibile focare de infecție în curțile interioare din Centrul Vechi.

Șeful Gărzii Naționale de Mediu, comisarul Octavian Berceanu a precizat că ceea ce a găsit la respectivele locații poate concura, cu ușurință, cu un depozit ilegal de deșeuri, cu tone de deșeuri de toate felurile, multe aflate în stare de putrefacție. Mai mult, zona este un real pericol pentru comunitate, cu șobolani care mișună nestingeriți și un focar de infecție.

„Am ajuns acolo în baza unei sesizări privind iminența unui incendiu. Ne-am mișcat foarte repede, în câteva minute am ajuns la fața locului. Nu am găsit o sursă care să ne arate că e vorba despre un incendiu, în schimb am găsit ceea ce poate fundamenta un incendiu în zona respectivă, chiar unul de proporții. Am găsit metri cubi de deșeuri, pet-uri cabluri, saltele, paturi, părți de mobilier aruncate în stive foarte mari în spatele fațadelor pe care noi le vedem în Centru Vechi, în curțile interioare ale imobilelor”, a declarat Octavian Berceanu, la Digi24.

Săptămâna viitoare, razie cu PMB

De asemenea, comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu a precizat că nu se va opri în acest punct în privința situației depistate în Centrul vechi, iar săptămâna viitoare va porni, împreună cu primăria, într-o amplă acțiune de verificare a curților interioare, când vor fi aplicate și amenzi pentru încălcarea legislației în vigoare.

Citește și: Garda de Mediu nu-ți mai dă voie să arzi frunzele uscate