Alertă la Ambasada Ucrainei de la București

La sediul ambasadei au fost primite două plicuri ce ar avea un conținut suspect.

Alertă la Ambasada Ucrainei din București, după ce două plicuri cu conținut suspect au fost primite marți, 6 decembrie. Echipe ale SRI și ale Poliției fac cercetări la sediul instituției. Nu se cunoaște conținutul plicurilor suspecte care se pare că ar fi fost trimise din Germania, potrivit stiripesurse.ro.

”La data de 6 decembrie 2022, în jurul orei 11.00, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, la sediul unei ambasade din Sectorul 1, au fost primite două plicuri ce ar avea un conținut suspect. La fața locului s-au deplasat polițiștii pentru asigurarea zonei”, se arată într-un comunicat al Poliției Române

. La fața locului se deplasează echipe pirotehnice pentru efectuarea de verificări specifice. Săptămâna trecută, în Spania, au fost înregistrate șase alerte de securitate după ce mai multe plicuri capcană au fost trimise la sediul ambasadei Ucrainei din Madrid, Barcelona și Malaga. Poliţia spaniolă a interceptat încă trei scrisori-capcană care conţineau ochi de animale, adresate ambasadei Ucrainei din Madrid şi consulatelor acesteia din Barcelona şi Málaga, au declarat surse din poliţie apropiate anchetei. Ucraina a anunţat săptămâna trecută că o serie de ”pachete sângeroase” au fost trimise misiunilor sale din Europa,  după ce o scrisoare-capcană a dost detonată la ambasada Ucrainei în Spania, iar poliţia a dezamorsat altele trimise, printre alţii, premierului Pedro Sánchez. Personalul de securitate al serviciului poştal a detectat noile plicuri în timpul controlului de luni dimineaţă, fiind alertată poliţia, au spus sursele. Poliţiştii nu au găsit în interior substanţe explozive sau inflamabile, au adăugat sursele.

Produsele rezultate din defrișări, interzise în Uniunea Europeană