Dan Negru a oferit o cu totul altă perspectivă a întâlnirii la nivel înalt, între Vladimir Putin și Emmanuel Macron, în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina. Negru, ce se află la Chișinău, unde filmează pentru noua sa emisiune de la Kanal D, a postat pe contul său de socializare o poză, intens distribuită de „frații moldoveni”.

„Aici întâlnirea Putin și Macron s-a văzut altfel! Fotografia shareuită masiv în Moldova a fost cea de jos. Ce nu s-a văzut la București și s-a văzut aici. Din unghiul ăsta, fotografia nu a apărut în România.

În spatele lui Putin e statuia țarului Alexandru I care l-a snopit pe Napoleon în campania din Rusia. Spre statuia asta s-a uitat Macron la întâlnire. (E mult spus snopit, iarna l-a batut pe Napoleon atunci)”, a scris Dan Negru pe Facebook.

Prezentatorul a explicat și care este motivul pentru care respectivul cadru a fost atât de distribuit. „Moldovenii au shareuit masiv fotografia din alt motiv: țarul Alexandru e cel care a anexat Rusiei teritoriul dintre Prut și Nistru numit… Moldova”, a mai scris cel considerat „regele audiențelor”, adăugând că aceasta este „o fotografie cât o explicație”.

De altfel, Dan Negru are „intervenții” pe Facebook la fiecare subiect „fierbinte”, fie că vorbim de criza termoficării din Timișoara, unde a dat ca exemplu școala românească ce a „oferit” lumii doi laureați ai premiului Nobel, sau a ieșirilor „politicienilor vremelnici”, ba chiar și în mediatizatul caz Djokovic, care a fost expulsat din Australia și astfel nu și-a putut apăra titlul de la Australian Open și atingerea unui dublu record, al zecelea titlul de Grand Slam la Melboune, respectiv al 21-lea din carieră.   

„Dacă politicienii de acum nu au curajul unor decizii, dacă incertitudinea e singura lor promisiune, la următoarele alegeri, oriunde pe planetă, lumea se va schimba!  Eu o să-i votez pe cei care-mi vor explica cum planifică ei finalul fricii. Chiar dacă știu că mă vor minți! Frica nu oprește moartea! Frica oprește viața! Și eu am obosit un pic…”, scria Dan Negru în urmă cu câteva săptămâni.

Citește și: Emmanuel Macron și Olaf Scholz merg la Moscova