Angajații lui Alexandru, obligați prin semnătură să nu o critice public. Cristian Vasilcoiu, fost jurnalist și consilier al Olguței Vasilescu, a făcut public un document prin care Violeta Alexandru a pus angajații să semneze că nu o vor critica public.

Angajații lui Alexandru, obligați prin semnătură să nu o critice public

Agenția Națională pentru Ocupare a Forței de Muncă a trimis filialelor din țară o circulară prin care angajaților li se pune în vedere că nu au voie să aibă opinii publice cu privire la activitatea Ministerului condus de Violeta Alexandru.

„Ministrul demis al Muncii, Violeta Alexandru, impune o adevărată Omerta – lege a tăcerii, tuturor angajatilor din țară.
Această adevărată Elena Ceaușescu ar vrea doar un ziar Scânteia, care să o laude și niciun angajat să nu mai aibă voie să aibă opinii publice.

Mai nou, angajații sunt puși să semneze în tabele că nu vor exprima niciun fel de opinie publică critică la adresa Violetei Alexandru!

Mai are puțin să ceară interzicerea Facebook în România, deși cam tocmai asta a făcut, fără să scrie chiar negru pe alb!” este mesajul lui Cristian Vasilcoiu.

Cristian Vasilcoiu – Violeta Alexandru, război mocnit

De altfel, între Cristian Vasilcoiu și Violeta Alexandru este un război mai vechi, cei doi atacându-se reciproc ori de câte ori au ocazia.

Spre exemplu, în luna noiembrie 2019, a avut loc un schimb dur de replici între Cristian Vasilcoiu şi Violeta Alexandru, prin mesaje transmise pe Facebook, după ce ministrul PNL al Muncii a spus că acesta nu s-a retras din mai multe Consilii de Administraţie.

„Doamna ministru Violeta Alexandru, mi-am dat demisia din CA-uri încă din 4 noiembrie, când a căzut Guvernul. Așa ca nu ați rezolvat Dvs nimic, am rezolvat eu. Vedeți că Ionel Dancă, fost consilier al lui Cioloș, actual șef al Cancelariei lui Orban, a rămas mult și bine in CA-uri mai bine plătite, după ce a picat Cioloș.

Și mai vedeți că eu am propus, ceea ce s-a și votat, reducerea cu 50% a îndemnizațiilor membrilor CA al Institutului Ministerului Muncii, când acesta a traversat perioade grele. Și tot eu am ajutat la depășirea acelor perioade. Citiți legea, doamnă! Dacă nu reușiți, scrieți-mi, v-o trimit eu!

L.E.: chiar scrie în dreptul meu, în documentul făcut public, nelegal, de ministrul Violeta Alexandru, că sunt suspendat la cererea mea, deși mai aveam mandat, legal, până în 2021!”, a transmis Cristian Vasilcoiu.

Declarația de la care a pornit scandalul

„Transparență totală în cheltuirea banilor publici. Despre angajații Ministerului Muncii și Protecției Sociale în Consilii de Administrație. Public lista lor, așa cum m-am angajat că fac încă de la audierea din Comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Demisia sau demiterea, după caz, a unor oameni din Minister (o bună parte consilieri, numiți politic) văd că nu a reușit să îi facă să se simtă obligați să se retragă și din Consiliile de Administrație ale institutelor de cercetare.

Vezi și Guvernul demis ține cu dinții de bugetul statului și trece la amenințări

De exemplu, Cristian Vasilcoiu, fost consilier al fostului Ministru al Muncii, O. Vasilescu, la Institutul Național Pentru Textile și Pielărie și în trecut, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării. Ion Gibescu, director de cabinet al fostului Ministru, la Institutul Național de Cercetare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare. Am rezolvat eu lucrurile.” 

#NEWS