Mihai Neșu, viața de după accidentare

„Mi-a luat foarte mult timp, până prin 2016 am tot căutat să înțeleg de ce mai trăiesc, ce mai am de făcut”

Mihai Neșu are un destin de așternut pe paginile unei cărți, viața acestuia schimbându-se radical după accidentarea suferită în urmă cu 10 ani, la un antrenament. De altfel, de atunci, la fiecare 10 mai,  acesta petrece cu „tort și prăjituri” ca pe o zi de naștere, căci în opinia sa acela a fost momentul în care a renăscut.

Prezent în emisiunea „La Cină”, Mihai Neșu a făcut mărtusiri emoționante cu privire la viața sa, în special la cea de după accidentare, când a descoperit că sunt lucruri mult mai importante decât fotbalul și banii, iar implicarea sa în Centrul pentru copii cu dizabilități este un „scop” în sine, simțind că aceasta este menirea sa.

„Viața mea e mult mai fericită și împlinită decât atunci când eram sănătos! Dacă m-aș mai naște acum, nu m-aș mai face fotbalist. Sunt lucruri foarte frumoase care îți aduc bucurii, în afară de fotbal. Acum, de când am acest Centru pentru copii cu dizabilități, am o bucurie foarte mare pentru că pot să le fiu de folos”, a mărturisit Mihai Neșu în emisiunea Ionelei Năstase, emisiune care a fost filmată chiar pe șantierul Centrului, lângă Oradea.

De altfel, parte din ideile pentru construirea centrului sunt ale lui Mihai, care și-a redescoperit pasiunea pentru design și arhitectură. „Mama a fost un arhitect foarte bun și avea tot timpul dorința de a face lucruri noi. Am moștenit de la tata talentul pentru fotbal și de la mama pasiunea pentru arhitectură, design și decorații interioare”, a mai spus fostul fotbalist.

Neșu, clipe grele, de căutări interioare

Pentru Mihai, momentul accidentării a fost unul de cumpănă, dar și „o binecuvântare”, iar cu timpul a învățat să accepte situația, dar și să caute răspunsuri la întrebările ce păreau fără răspuns.

„După accidentare, nu concepeam că nu o să fiu iar sănătos. Apoi, văzând că progresele nu erau așa cum speram eu, am avut gânduri … gen să nu îți mai dorești să trăiești, dar ceva m-a făcut să merg mai departe, să caut care e sensul pe pământ. Dacă tot nu ai murit, ce faci? Cu ceva tot trebuie să fii de folos. Mi-a luat foarte mult timp, până prin 2016 am tot căutat să înțeleg de ce mai trăiesc, ce mai am de făcut”, a mai spus Mihai Neșu.

Mihai Neșu, prin intermediul Fundației pe care o conduce, luptă să construiască un centru de recuperare pentru copiii cu dizabilități, lângă Oradea. Pentru a-l ajuta, poți trimite SMS cu mesajul CRED la numărul 8844. Vei dona lunar suma de 2 euro.

Citește și: Codin Maticiuc, schimbare cu 180 de grade