Parcul Național Văcărești (Green Alert)

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a afirmat că parcurile mici vor intra în administrarea sectoarelor, în timp ce parcurile mari, printre care și Parcul Văcărești, inclus în categoria ariilor protejate, vor rămâne în administrația PMB. De altfel, pentru acesta a și fost constituită o autoritate de sine stătătoare, iar prin intermediul fondurilor din PNRR să poată fi transformat într-o atracție pentru bucureșteni.

„O parte din parcurile mici o să le dăm către sectoare, pe cele mari o să le păstrăm şi o să intre într-un program de investiţii pe tot ce înseamnă reparaţii de alei, tot ce înseamnă locuri de joacă şi în general amenajarea peisagistică”, a declarat Nicuşor Dan, în emisiunea „În fața ta”, la Digi 24.

Parcul Văcărești, „delta” din inima Capitalei

Dosarul de candidatură pentru Parcul Văcăreşti a fost admis de către Agenţia pentru Arii Protejate, iar potrivit edilului, în ședința trecută a CGMB a fost înființată o administrație, așa cum cere legea. „În momentul în care preiei administrarea unei arii naturale protejate trebuie să constitui o autoritate de sine stătătoare, am constituit această autoritate şi vom face din el un loc de atracţie pentru Bucureşti”, a explicat primarul Capitalei.

 De altfel, acesta susține că Parcul Văcărești va fi o mini-deltă, urmând ca specialiștii să se ocupe de amenajarea din zonă, însă fără a afecta flora și fauna. „Ca să facem o paralelă o să fie o foarte, foarte mică Deltă a Dunării. Noi trebuie să afectăm cât mai puţin vegetaţia şi fauna care este acolo, pe de altă parte să facem din asta un punct de atracţie, adică să existe nişte locuri de unde bucureştenii să poată să urmărească această natură în mişcare. (…) Există o intenţie pe care am depus-o spre finanţare la PNRR, există o echipă de specialişti care se preocupă de ani de zile de chestiunea asta şi în momentul în care vom avea banii vom face şi studiul de fezabilitate şi apoi şi intervenţiile”, a mai spus Nicușor Dan.

Spațiile verzi, de la PMB la sectoare

Pe tema spațiilor verzi, care fizic sunt pe raza sectoarelor, dar în acte aparțin municipalității, au mai fost discuții la nivelul administrațiilor de sector. De altfel, edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a făcut o serie de solicitări ca acestea să treacă în administrația sectorială pentru a se putea ocupa așa cum se cuvine de ele.

Citește și: Păsările exotice din Cișmigiu și Herăstrău, mutate la Zoo