Cîmpeanu anunță prezența fizică în școlile din comunitățile unde incidența este mai mică de 3 cazuri la mia de locuitori

Se modifică schimbarea sau cum să bagi în derută milioane de elevi și părinți

În ziua în care doar școlile cu o rată de vaccinare de peste 60% au început cursurile în formatul fizic, Sorin Cîmpeanu a anunțat o nouă măsură, prin care elevii din localitățile cu incidență de sub 3 cazuri de Covid la mia de locuitori să se bucure de revenirea în bănci.

„În măsura în care autorităţile sanitare sunt de acord, voi propune următorul lucru: în localităţile în care rata de incidenţă este mai mică de 3 la mie să se poată renunţa la acest prag minim de vaccinare. În acest fel, am putea da posibilitatea acelor localităţi din mediul rural în care nu sunt infectaţi, dar nici suficient de mulţi vaccinaţi, să poată deschide şcoala cu prezenţă fizică. Atrag atenţia că tocmai în aceste şcoli din mediul rural predarea online este cea mai deficitară”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, într-o intervenție la Digi 24.

De alfel, Cîmpeanu își susținea decizia condiționării prezenței fizice la acst prag, ca pe un compromis, prin care să fie protejat personalul unităților de învățământ, cadre didactice și nedidactice.

Potrivit ministrului, în această săptămână se va merge pe regulile deja anunțate, în 68% dintre unitățile de învățământ cursurile au fost în formatul clasic, însă nu a putut să anunțe în câtă vreme se va putea aplica noua măsură. „Decizia trebuie analizată de către Ministerul Sănătății și apoi de către CNSU”, a precizat Cîmpeanu, în urmă cu puțin timp.

Cîmpeanu: „Online-ul a generat foarte multe pierderi”

Ministrul a mai afirmat, duminică seară, că va face tot posibilul pentru prezență fizică în școli și grădinițe. „Aș vrea să se înțeleagă bine că, cu școli și grădinițe închise, acest popor nu va avea un viitor, vom distruge un întreg popor. Și am responsabilitatea termenilor”, mai mult, susține că învățământul românesc este încă nepregătit, iar „online-ul a generat foarte multe pierderi”, subliniind că vacanța forțată a fost acceptată „cu inima strânsă”, și s-au limitat la numai două săptămâni pentru a nu fi dat peste cap calendarul examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională, aceasta fiind perioada maximă care s-ar putea recupera.

Citește și: Cseke Attila va discuta și cu Ministerul Educației în cazul certificatului verde obligatoriu