Primăria Brașov, apel către localnici și turiști să nu mai ofere bani cerșetorilor

În 2023 au fost aplicate aproape 200 de amenzi pentru cerșetorie

Brasov
Brasov sursa foto wikipedia

Primăria Brașov face ape la localnici și turiști să nu le mai dea bani cerșetorilor, în contextul în care comercianții se plâng de faptul că terasele din zona centrală sunt luate cu asalt de persoane care agasează clienții, potrivit g4media.ro.

Patronii teraselor spun că, în acest sezon estival, numărul lor este mai mic totuși față de alți ani, dar rămâne mai mare decât în zilele de primăvară sau toamnă.

Și polițiștii patrulează mai des în centrul orașului.“Ei sunt adunați de mașina Jandarmeriei de aici, deci, oarecum, lucrurile sunt mai bune. Sunt foarte obraznici și vin cu tot felul de tertipuri, în sensul că vând o carte poștală, o floare, o carte, care sunt culese de pe nu știu unde. Nimeni nu cumpără așa ceva. Ăsta este pretextul de a primi niște bani. Sunt și turiști care le oferă de mâncare și nu-i interesează. Ei vor bani, pentru că, după colț, undeva, există un șef al lor, care așteaptă să strângă bani, nu mâncare. De mâncare … se descurcă ei”, a spus președintele Asociației Comercianților din Piața Sfatului, Horia Huluban.

În primele şapte luni ale acestui an, Poliția Locală Brașov, din subordinea Primăriei municipiului Brașov, a depistat 103 persoane care apelau la mila publicului, atât în centrul orașului, cât și în alte cartiere ale Brașovului.

Unii dintre ei, chiar dacă sunt amendați, revin în centrul orașului. De fapt, unul din trei revine exact în același loc, indiferent că a fost sau nu amendat. Mesajul autorităților este acela de a nu mai da nici bani, nici de mâncare persoanelor care cerșesc. „Facem un apel la brașoveni și la turiști să nu dea bani cerșetorilor. Ei trebuie să fie conștienți că, prin ceea ce fac, țin cerșetori în stradă, atât copiii care cerșesc, cât și adulții care, în loc să își caute un loc de muncă, vor rămâne în stradă și vor continua să apeleze la mila publică”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Migranți ilegali prinși în timp ce încercau să traverseze râul Prut într-o barcă pneumatică