Protest Pensionari

Mai multe asociații de pensionari fac front comun împotriva Guvernului și au anunțat că pregătesc o acțiune în instanță și proteste de stradă dacă Guvernul nu va mări pensiile cu 40%, de la 1 septembrie, așa cum prevede legea. Federaţia Naţională a Pensionarilor din România, Uniunea Generală a Pensionarilor din România şi Federaţia Naţională „Unirea” a Pensionarilor din România, susţin că reprezintă interesele a aproape 5 milioane de pensionari și că sunt dispuse să facă orice pentru a-și apăra drepturile.

„Am decis să informăm opinia publică, în primul rând pensionarii, că vom chema în instanţă Guvernul României dacă la 1 septembrie nu va pune în aplicare prevederile Legii 127, lege organică aprobată de Parlamentul României, care stabileşte ca la 1 septembrie valoarea punctului de pensie să reprezinte 1.775 de lei. Dacă nu va respecta această lege, vom chema în instanţă Guvernul.

Tot Guvernul ne obligă să ieșim în stradă să ne facem dreptate. E pandemie, nu e bine să ieșim, dar dacă trebuie o vom face. Suntem nevoiți să ne apărăm un drept legal. Așa cum și alte categorii speciale au parte. Noi cerem să se respecte legea. Am avut o întâlnire la începutul anului cu doamna ministru al Muncii. Am avut o întâlnire și cu ministrul Finanțelor, nu de foarte multă vreme. În discuții nu am făcut altceva decât să cerem drepturile.

Au apărut domni cu salarii fabuloase care îcnearcă sau au încercat să inducă ideea că nu sunt suficiente fonduri. Păi le spunem noi de unde fac rost de bani. Sunt peste cinci milioane de salariați în România care plătesc o contribuție consistentă. Fondul de pensii este alimentat tocmai de acolo. Fondul Național de Pensii se alimenteaza în principal de la acea contribuție”, au punctat reprezentanții pensionarilor.

Aceștia a mai spus că se consideră ignorați și chiar desconsiderați de către Guvern și i-a reamintit lui Ludovic Orban că cele trei federaţii naţionale au organizaţii de pensionari în toate oraşele, municipiile reşedinţă de judeţ, în oraşele din judeţele respective şi într-o serie de localităţi rurale, că reprezintă o voce importantă care se va face auzită în luna septembrie, dacă guvernanții vor decide să nu respecte legea Legea 127.

Citește și: Parlamentarii pensionari vor club pe bani publici

HashtagNews.ro