gabriela-firea-hotarata

Evenimentele din ultimele zile sunt un veritabil test de rezistență pentru primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Susținută de PSD și ALDE în campania pentru un nou mandat în fruntea Primăriei Municipiului București, Firea a făcut un anunț surprinzător, marți seara, în direct la un post de televiziune. Aceasta a spus că își va retrage candidatura, dacă o alianţă de stânga găseşte un candidat mai bun decât domnia sa.

Recent, Robert Negoiță, primarul sectorului 3 (cel mai mare al Capitalei și o resursă importantă de voturi pentru social-democrați în perspectiva alegerilor parlamentare), a anunțat că nu va mai fi candidatul PSD și că renunță la sprijinul politic al social-democraților din cauza luptelor interne și a unor gafe de management politic.

Și Victor Ponta, liderul Pro România, până de curând aliatul PSD, a anunțat că partidul său va avea candidat propriu la alegrile locale din toamnă, pentru fotoliul de primar general. Deși i-a lansat public provocarea lui Robert Negoiță de a candida la Primăria Capitalei din partea Pro România, surse politice susțin că de fapt chiar Ponta ar fi candidatul formațiunii pe care o conduce. Și în acest caz o parte importantă a susținătorilor PSD ar urma să aleagă să-l susțină pe Ponta, ceea ce ar duce la o divizare dureroasă a electoratului social-democraților

„Avem atâta aroganţă, avem atâta sufienţă, suntem atât de trufaşi încât să nu reuşim să ne înţelegem să avem candidatul cel mai bine plasat? Toate sondajele arată că actualul primar general (Gabriela Firea – n.r.) este cel mai bine cotat. În acestă seară, în fața dumneavoastră anunț că nu mai candidez la Primăria Capitalei, dacă pe flancul de centru și centru-stanga, domnii de care vorbim (Robert Negoiță și Victor Ponta – n.r.), în aceasta seară au un procentaj mai mare decât mine.

Dar, din toate studiile pe care le avem până în acest moment, realizate cu toate casele de sondare a opiniei publice, eu și președintele României, Klaus Iohannis, de patru ani de zile, suntem pe rând, ori numărul unu ori numărul doi în încrederea populației, deci în încrederea populației – nu avea ce să se schimbe în ultima săptămână.

Dacă se va face o evaluare serioasă, nu sondaje de care scoate PNL-ul pe piață din vârful pixului fără niciun fundament științific, și împreună găsesc un candidat mai potrivit, eu nu am niciun fel de problemă. Sunt un om de echipă și așa rămân, un om de echipă, și credeți-mă că am dovedit în această viață că nu am un orgoliu atât de mare încât să pun persoana mea deasupra interesului țării și al echipei”, a declarat Gabriela Firea pentru Antena3.

Citește și: Grindeanu nu vrea un stăpân în PSD, ci un lider

HashtagNews.ro