Marcel Ciolacu / Foto: Facebook

Opt luni de guvernare PNL s-au concretizat prin împrumuturi în valoare de 100 de miliarde de lei și un bacșiș generos, de alte câteva miliarde, dat Companiei Naționale Unifarm SA pentru „achiziția, pe șpagă și la suprapreț, a măștilor de protecție neconforme”, a transmis, miercuri, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraților a mai evidențiat, într-un mesaj postat pe Facebook, pierderea a 600.000 de locuri de muncă, prăbușirea economiei cu -14,5% în trimestrul al doilea și o scădere accelerată a nivelului de trai. Ciolacu a făcut și o radiografie a cheltuielilor PNL din ultimele opt luni.

„Pe ce se duc banii împrumutați de PNL?

– plăți în avans către sponsorii partidului și la samsarii drepturilor de proprietate;

– plăți electorale pentru primarii PNL în pragul alegerilor locale;

– miliarde și miliarde pentru acoperirea scutirilor de taxe pentru bănci și marile corporații”, a punctat Ciolacu în postarea sa.

Președintele interimar al PSD a ținut să precizeze că în timpul guvernării social-democrate împrumuturile au fost de 2-3 ori mai mici, iar țara noastră avea cea mai mare creștere economică și cele mai mari producții agricole din Uniunea Europeană, la care a adăugat cea mai scăzută rată a șomajului din istoria României și cea mai mare creștere a puterii de cumpărare din ultimele trei decenii.

Citește și: Ludovic Orban și Florin Cîțu, suspectați de implicare în dosarul Unifarm

HashtagNews.ro