Traian Băsescu

Fostul președinte al României și fost primar al Bucureștiului, Traian Băsescu simte că se apropie un moment propice să-și încerce încă o dată șansa la Primăria Capitalei. Fostul șef al statului consideră intrarea în cursa pentru fotoliul de primar general al lui Victor Ponta, sau a unui alt candidat susținut de Pro România, o destabilizare a Dreptei și nu-i dă acestuia nicio șansă în fața Gabrielei Firea. Europarlamentarul atrage atenția liderilor USR și PNL să nu ignore PMP și să cheme reprezentanții Mișcării Populare la negocieri. În caz contrar Traian Băsescu se va „sacrifica” și va candida împotriva tuturor la Primăria Capitalei.

Liderul Mișcării Populare susține candidatura lui Nicușor Dan la PMB, dar atrage atenția că forțele de Dreapta trebuie să facă front comun și pentru Consiliul General și pentru primăriile de sectoare, iar acest lucru, în opinia sa, nu se poate realiza decât printr-o alianță a USR, PN și PMP.

„Eu le mai dau timp celor de la PNL și USR să ne cheme la negocieri, iar dacă nu vor eu nu-mi voi lăsa partidul și voi candida. Nu e bine să concentrezi totul doar pe discuția cu Nicușor Dan la primărie, ci trebuie să ai în vedere imaginea de ansamblu cu toți consilierii generali, primarii de sectoare, consilierii locali fiindcă altfel nu are rost. Tine-ți minte ca eu am fost primul care am propus soluția cu Nicușor Dan drept candidat unic al Dreptei, dar nu îmi voi lăsa partidul”, a spus Băsescu.

Fostul șef de stat aplaudă intrarea în cursă a lui Victor Ponta pentru că această mișcare va destabiliza și mai mult alianța social-democraților și este, aparent, favorabilă Dreptei. Băsescu a mai spus că e conștient că PMP este un partid prea mic ca să emită pretenții la câștigarea alegerilor locale pe cont propriu, dar ar aduce un plus de electorat în condițiile în care liderii USR și PNL nu par să găsească o cale de a aplana conflictul mocnit dintre cele două formațiuni.

„Se pare că  nu se reușește foarte bine cuplarea între USR și PNL. PMP-ul e prea mic ca să influențeze lucrurile, el va acționa în funcție de ce fac cei doi mai mari. Aici este marea problemă, în găsirea unei soluții politice între PNL și USR. PMP-ul nu-i 40 la sută în București, nu-i 25 la sută în București, cum sunt ceilalți doi parteneri de opoziție, dar nici fără PMP nu se poate”, a concluzionat Băsescu.  

Citește și: Băsescu, nici cu PSD, dar nici cu PNL

HashtagNews.ro