Țara în care spălatul pe mâini devine abuz este România. Da, aceeași țară unde neamul viteaz, cel strămoșesc și dacic este abuzat acum de un președinte de etnie germană care ne obligă să ne spălăm pe mâini. Păi, ce-i asta, dragi tovarăși? Pentru ce să dăm cu var? Spunea Topârceanu, la un moment dat, în poezia lui „Vara la țară”. Eu aș adapta asta cu „Pentru ce? Pentru ce să ne spălăm pe mâini?”. Păi, nu tot ajungem noi să ne murdărim? Facem, așa, cheltuială de apă degeaba? Pentru c-așa vrea Iohannis, împreună cu gașca lui de spilcuiți de la Guvern? Ați distrus o țară cu regulile voastre anti-popor! Auzi la ei, să te speli pe mâini!

Noi suntem și vom rămâne români adevărați! Noi știm că atunci când ne spălăm pe mâini prea des, încep anticorpii să fugă de noi. Și-apoi, ce ne facem noi fără anticorpi? Vă zic eu: fără anticorpi ne mănâncă și mama Covidului! Nimic nu știu ăștia de la Ministerul Sănătății! Ia, că vă pune la punct imediat Olivia Steer și vă explică ea cum stă treaba!

Într-o notă mai serioasă

Aș vrea să vă povestesc că acest articol este un pamflet, o idee semi-umoristică izvorâtă din imaginația unui om care-a stat prea mult la izolare. Din păcate, nu. Articolul de față nu face altceva decât să relateze o situație jenantă, cea în care românii noștri încă se întreabă de ce trebuie să ne spălăm pe mâini? Situația este evidențiată cel mai bine în comentariul de față unde, un cetățean nu tocmai în vârstă se întreabă în felul următor:

…Din care constatăm cu tristețe că românilor nu le lipsește numai simțul igienei personale, ci și logica aferentă. Nu, domnule comentator, faptul că oamenii străzii nu se spală pe mâini nu înseamnă că ei sunt feriți de coronavirus. Înseamnă doar că, din păcate, în cazul lor, nu se ține o evidență atât de clară.

Domnule președinte Iohannis, continuați să ne obligați să ne spălăm pe mâini. Nu ne place, dar ne trebuie!

Citește și: Tăriceanu semnalează ironia nespălării (la români)

#News