reintoarcere la psd
Mihai Tudose

Tudose discută horoscopul alegerilor, desene animate și un Mickey Mouse reactivat de Anul chinezesc. Dacă e să recunoaștem, politica românească chiar ar putea fi cu ușurință un subiect pentru desene animate.

Mihai Tudose a devenit foarte poznaș pe Facebook. Ghicește în stele, botează anumiți colegi din clasa politică și discută data alegerilor locale. Și nu oricum. Cu epitete, metafore și comparații. Citindu-i compunerea de pe Facebook, am avut impresia că e proaspăt absolvent la examenul de Bacalureat. Mostră de lirism:

”Corabia-n derivă, cârmaciul dispărut. Iar marinarii în derută şi nişte piraţi dând târcoale. Cam aşa arată a 4-a cea mai afectată ţară din Europa de contaminările zilnice cu coronavirus din ultima perioadă. În loc să pregătească legislaţia şi măsurile anti-pandemie, Guvernul se pregătea, în februarie-martie, de alegeri anticipate.

Acum, în loc să gestioneze o redeschidere ordonată a societăţii şi economiei, lasă loc sau chiar «implementează» un haos periculos”, a scris Mihai Tudose, miercuri, pe Facebook.

Și acum ceva despre politica românească. În avem pe Ludovic în prim plan. Și un anume Mickey Mouse care ne duce cu gândul la un anumit băiat cu un zâmbet (veșnic) ironic. Nu dăm nume. Spunem doar atât: încă poate chițăi și nu e deloc timid sau timorat.

”Şi îşi face iar socoteli electorale Pe seama iluziei sutelor de miliarde de euro pe care Bruxelles-ul ni-i îndeasă-n buzunare. Vise, taică Ludovic, vise frumoase… Din păcate, doar vise. Ţările UE ne închid uşa, una după alta.

România a devenit focar de infecţie, după ce trecuse cu bine de primul impact al molimei. Alegeri în septembrie? Poate-n capul vreunui Mickey Mouse reactivat de Anul chinezesc al Şobolanului de Metal. Am ratat cu serenitate şi relaxarea. Coşmarul continuă…”, a completat Tudose.

Ar fi amuzant dacă am boteza fiecare politician cu un nume de personaj din desenele animate. Dar nu ar râde nici copiii și ar fi și o ofensă la adresa supereroilor.

Citește și: Cristoiu, despre Ponta: „Pe primul loc stă zvonul potrivit căruia Victor Ponta l-a şantajat pe Marcel Ciolacu”

#News