Ion Cristoiu

Nu mi se întâmplă des să fiu de acord cu Ion Cristoiu, atunci când acesta lansează câte o teorie la apă. Însă, uneori, se pare că nu am de ales. Ca de exemplu de data aceasta când, Cristoiu ne vorbește despre cum Victor Ponta profită de situația actuală și de luptele interne din PSD pentru a prelua eșicherul politic de „stânga”.

În opinia lui Ion Cristoiu, PRO România ar fi decis să candideze, totuși, la primăriile Capitalei, pentru a-i „administra o livitură” lui Marcel Ciolacu și pentru a-i sufla o parte din electoratul chitit pe partea stângă.

Cristoiu: „Subiectul numărul unu la actualităţii îl constituie intrarea Pro România în Bătălia pentru Bucureşti”

„Pe piaţă, despre decizia Pro România de a avea candidaţi proprii la localele din Bucureşti au circulat, aruncate pe furiş, o sumedenie de zvonuri. Pe primul loc stă zvonul potrivit căruia Victor Ponta l-a şantajat pe Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, cu înscrierea în cursa pentru Bucureşti dacă nu primeşte 40 de locuri la parlamentare. Şi cum Marcel Ciolacu, devenit peste noapte un Nicolae Bălcescu înainte de a fi confiscat de comunişti, a zis că el nu cedează de dragul Gabrielei Firea atîtea locuri din patrimoniul PSD, Victor Ponta a decis ca Pro România să candideze la Bucureşti numai şi numai pentru a-i administra o lovitură lui Marcel Ciolacu. Dincolo de bănuiala că blocarea Gabrielei Firea în cursa pentru Bucureşti ar putea să-i convină lui Marcel Ciolacu, ca orice lider politic postdecembrist văzînd în orice stea urcînd pe bolta ţării un meteorit care ar putea să-i cadă lui în cap ca preşedinte de partid, ipoteza unui Victor Ponta pe post de Contele de Monte Cristo intră în conflict cu imaginea unui politician concentrat pe cucerirea puterii. Astfel că am ţinut să-l convoc la un interviu pe cristoiuTv pe Adrian Ţuţuianu, omul numărul doi din Pro România, pentru a afla de la sursă adevărul despre înscrierea partidului în cursa pentru locale pe cont propriu şi nu într-o alianţă cu PSD. Domnia sa a ţinut să afirme şi să reafirme la solicitarea mea esenţa politicii Pro România la localele din acest an.”, e o parte din editorialul scris de Ion Cristoiu pe blogul său.

Citește și: Băsescu nu-i dă nicio șansă lui Ponta în fața Gabrielei Firea și spune că, la nevoie, intră el în cursa pentru fotoliul de primar general

#News