Dacă până zilelele trecute cei care voiau să plătească amenzile pentru c-au încălcat ordonanțele militare pe ghiseul.ro erau anunțați politicos că nu se poate, începând cu 6 aprilie lucrurile s-au schimbat.

Niște it-iști drăguți și inventivi de la Agenția Națională de Administrare Fiscală au găsit rezolvarea. Au meșterit ce-au meșterit. De acum înainte, dacă vă trece prin cap să ieșiți fără declarație pe proprie răspundere, fără mască, în afara orelor prevăzute în respectivele ordonanțe sau să fugiți din carantină/auto-izolare, să știți că amenda pe care o veți primi poate fi plătită cu cardul, prin platforma online. Și, cel mai sigur, o veți primi.

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare sunt de minimum 2.000 lei şi cel mult 20.000 lei,  amenda minimă pentru persoanele juridice e de 10.000 de lei, iar maximul amenzii pentru persoane juridice e de 70.000 de lei.

Bineînțeles trebuie menționat și faptul că, dacă fugiți din carantină/auto-izolare și vă prind, plata amenzii o să fie cea mai mică problemă, pentru că se lasă și cu dosar penal.

Nu înțeleg logica de a fugi din carantină. Nici de a te expune la amenzi și dosar penal pe tine. Nici de a-i expune pe alții la coronavirus, dar am zis să vă informez, în caz de țineți musai să dați bani degeaba, că îi puteți trimite direct, on-line.

În plus, ca la orice altă amendă, puteți achita jumătate din minimul amenzii în cel mult 15 zile. Asta de la data înmânării sau comunicării procesului verbal.

Anunțul a fost făcut și pe Facebook, pe pagina oficială ghișeul.ro:

”Începând de astăzi, 6 aprilie 2020, plata amenzilor pentru încălcarea prevederilor Ordonanțelor Militare poate fi făcută și online, pe ghișeul.ro.

– intră pe: https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/amenzi/amenzi-anaf

– completează formularul online cu datele solicitate

– efectuează plata cu cardul, în pagina securizată a procesatorului de plăți

Mulțumim Agenția Națională de Administrare Fiscală pentru colaborare!

#RomaniaDigitalizata”

Citește și: Ministrul Economiei: de pe 15 aprilie vom avea măști

#News