Pentru Costel Alexe e ok să taie, nu să și planteze, e ok să se gândească la încălzirea cu lemne, dar nu e ok să se gândească la poluare.

Așa e la noi: prioritizăm fără să fi învățat matematică. Discutăm cifre și economie, dar refuzăm o soluție extraordinar de simplă: plantarea de copaci. Și nu doar pe vremea pandemiei. Oricând.

Sinceră să fiu, nu știu cine are chef de mobilă pe vremea coronavirusului. Și, așa cum sute de mii de oameni au luat o pauză de la job luna asta, cred că s-ar putea aplica și băieților cu drujba. Economia scârțâie și cu ei și fără ei oricum.

Costel Alexe nu se oprește din tăiat: ”Nu este bine și nici constituțional să luăm această măsură extremă. Pădurea este o resursă regenerabilă, pe care avem datoria să o protejăm printr-un management sustenabil, atât pentru valorificare, cât și pentru regenerare, pentru a proteja mediul și a combate schimbările climatice. Vom sta permanent în teren pentru că stoparea tăierilor ilegale rămâne cel mai important obiectiv asumat în acest mandat”.

Ce spune Costel Alexe pe scurt: pădurea se regenerează chit că nimeni nu plantează nimic. Pădurea e protejată. Nu se fac tăieri ilegale. Sunt eu bună la logică și paradoxuri dar toate afirmațiile de mai sus mă depășesc. Ce înțeleg e prezența concomitentă a două epidemii: epidemia de coronavirus și epidemia defrișărilor.

Și eu mă gândesc la cei care se încălzesc pe lemne, dar cu riscul de a părea egoistă, ei reprezintă o minoritate. Și între frigul, inexistent de altfel, din primăvara asta, aș înclina spre poluare. Sper dispariția absurdă a mediului. Pentru că am ajuns să-l avem pe Costel ca ministru al mediului, dar vom rămâne fără mediu. Mă îndoiesc că postul nu i se va justifica, asta în continuare. Pentru că trăim în țara în care până și președintele e absent.

Mă mai gândesc că, dacă s-ar planta pe atât de mult pe cât se taie, am păstra și pădurile României și aerul respirabil. Adică, ne-am cam salva noi pe noi. Din nou, o chestiune de logică.

Am mai spus că suntem sinucigași și, da, o voi repeta cu fiecare ocazie. Că, de data asta e un suicid asistat, iar Costel Alexe e cel care ne decide execuția, asta e altă poveste.

Citește și: Poluarea: între crimă și suicid

#News