Liderul interimar al PSD a anunțat de curând pe Facebook cum că ar fi reușit să-i strângă în același spațiu virtual pe liderii celor mai importante partide parlamentare ale momentului. Pe toți în afară de unul, ce-i drept. De altfel, motivul principal pentru care Eugen Tomac, Dan Barna, Călin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta, Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian au ales să se alăture inițiativei PSD este chiar Ludovic Orban, liderul PNL. Toți cei menționați anterior s-ar fi pus, pesemne, de acord în a-i transmite lui Orban rugămintea de a colabora, totuși. În opinia lui Marcel Ciolacu, Ludovic Orban ar fi singurul care nu rezonează cu toți ceilalți.

„Astăzi am avut o discuție cu toți liderii forțelor politice parlamentare care au răspuns APELULUI pe care l-am făcut zilele trecute. Și astăzi, PNL a fost singurul partid care a refuzat orice formă de dialog pe tema situației actuale în care se află România din cauza crizei sanitare și economice.

Prin urmare, toate partidele, cu excepția PNL, au înțeles să se unească în Parlament și să vorbească pe o singură voce atunci când vine vorba de măsurile urgente care se impun în sprijinul românilor și al mediului de afaceri.

Nu cred că Guvernul trebuie să continue să se lupte cu Parlamentul! Cred că, mai mult decât oricând, este nevoie ca Guvernul și Parlamentul să lucreze #ÎMPREUNĂ pentru un PLAN NAȚIONAL care să fie susținut de toate forțele politice. Combaterea efectelor economice și sociale provocate de coronavirus nu se face prin luptă politică, ci doar dacă ne vom așeza la aceeași masă și vom da dovadă de #solidaritate.

De aceea, am convenit să îi transmitem premierului Orban o scrisoare prin care îi solicităm să aibă un dialog #real cu Parlamentul.” se arată în postarea făcută de către liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Citește și: Marcel Ciolacu și Rareș Bogdan par să rezoneze

#News