Picu Apostol Roman
Picu Apostol Roman/ FOTO: Facebook

Despre Picu Apostol Roman v-am mai vorbit și cu alte ocazii. El e băiatul ăla cu figură inteligentă dar care nu știe să se exprime, exact ca-n bancul despre asemănarea dintre un inginer și-un cățel. Și ori nu știe că nu le are cu vorbitul, ori nu-i pasă. Iar în dulcele stil politicienesc, îi dă înainte pe sistemul „câinii latră, caravana trece”. Cam asta-i atitudinea pe care-o afișează unul dintre cei doi viceprimari ai Galațiului. Dacă deunăzi se plângea pe același Facebook cum că autoritățile nu ne lasă să aia și ailaltă, acum curajosul UNPR-ist, veșted urmaș al lui Gabriel Oprea, are o problemă cu Prefectul Galațiului, Gabriel Avrămescu. Și nu orice fel de problemă! Picu îl vrea direct demis, pe motiv că n-ar fi gestionat corespunzător nici problema infectărilor de la Spitalul de Boli Infecțioase, nici pe cea a căminului de bătrâni „Sfântul Ilie” din Galați.

Ce vrea Picu?

„CER DEMISIA DOMNULUI PREFECT

Cazul căminului PRIVAT Sf. Ilie, un caz tipic generat de nepricepere și dorință de a da bine în fața șefilor de la București.

Povestea pe scurt: În căminul PRIVAT a intrat molima prin doamna director care la momentul acesta este internată, săraca, la Spitalul de Boli Infecțioase. Doamna a luat virusul de la soțul întors din Turcia în data de 20 Martie iar ulterior, pe 3 Aprilie a decedat.
Se pare că doamna a anunțat DSP despre faptul că soțul tocmai ce se întorsese din Turcia.
Ce avem acum? 20 de bătrâni și 9 cadre medicale sunt diagnosticate pozitiv la coronavirus și doi bărbați decedați, unul de 74 de ani și celălalt de 82.
Din dorința de a da bine s-a acționat foarte târziu fapt ce a făcut ca acum toți cei infectați să fie internați la Spitalul de Boli Infecțioase și la Spitalul CFR.
La momentul acesta căminul privat Sf Ilie a intrat sub protecția statului mai precis sub directa administrare a Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.
Mai grav este faptul că rudele celor din cămin nu au primit nicio informație privind starea de sănătate a bătrânilor și sunt foarte nemulțumiți și îngrijorați de lucrul acesta. Vor să știe dacă sunt bine și dacă este cineva care să le dea un pahar cu apă.
Domnule prefect, din disperare ați pasat motanul în curtea Consiliului Județean pe motivația că în cămin nu mai există hrană. Fals domnule prefect, depozitul de alimente este plin iar lăzile frig, la fel. Vreau să știți că o atitudine corectă față de rudele celor internați ar fi fost primordială. Oamenii aceștia nu dorm de câteva zile neștiind nimic de părinții din cămin. O altă scăpare este aceea că nimeni nu a trimis materiale de protecție pentru personalul care deservește căminul, personal captiv și el.”, țipă pe pagina lui de Facebook, Picu Apostol Roman, unul dintre cei doi viceprimari ai urbei gălățene.

Citește și: Ce poți vedea în Galați, dacă te nimerești pe aici

#News