Marcel Ciolacu

Invitat la o emisiune de la B1TV, liderul intermar al social democraților, Marcel Ciolacu, a reamintit faptul că acum câteva zile acesta a făcut o invitație tuturor liderilor politici de a-și uni forțele pentru a găsi cele mai bune soluții pentru combaterea crizei de coronavirus.

„PSD, prin vocea mea, a făcut un apel foarte clar de un pact politic pentru a creiona un program național economic. Nu am vrut să intrăm în detaliile gestionării coronavirusului. Hai să vedem cum va arăta România după această pandemie, să fim cât mai bine pregătiți. Am vorbit cu toți liderii de partid. Sperăm ca într-un timp cât mai scurt să ne și întâlnim, să avem o discuție aplicată”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Despre cei doi Orban

În aceeași emisiune, acesta critică măsurile luate de către guvernul Ludovic Orban, menționând că se putea face mai mult. În contextul dat, Ciolacu dă ca bun exemplu măsurile luate de către Ungaria.

„Pe 14 (n.r. – aprilie) expiră prima lună de stare de urgență. Astăzi s-au dat normele de aplicare a unei ordonanțe a Guvernului, ca să vedeți cât de în urmă suntem față de tot restul Europei. În norme nu se vorbește de nicio convenție încheiată cu băncile – deci fiecare entitate separată face cu clientul – nu se întâmplă niciunde. M-am uitat și în Marea Britanie, și în Italia, și în Ungaria, am început cu toții să căutăm știrile din Ungaria și cum fac ei. Eu n-am crezut vreodată că voi trăi să fie un guvern minoritar – toate părțile politice, în afară de PNL, să înțeleagă necesitatea a două legi, indiferent de cine au fost inițiate, una de PSD, alta de Pro România, ALDE și PSD – au venit cu amendamente, le-am votat cu toții și Guvernul a venit și le-a atacat la CCR. Este un act de imaturitate politică totală. Noi nu avem dreptul să vedem dacă Avocatul Poporului va ataca această ordonanță a lor. Diferența imensă este de abordare. Noi am lăsat o abordare mai flexibilă, cu anumite restricții – adică dacă ai întârzieri mai mari de 90 de zile, este clar că afacerea ta nu este afectată de coronavirus, ci de un management mai defectuos – dar mult mai permisibil. Nu știm ce i-a deranjat, pentru că nu avem o comunicare reală. Parlamentul, în acest moment, nu are o comunicare reală cu Guvernul”, a adăugat Marcel Ciolacu.

La rândul lui, Rareș Bogdan pare să empatizeze cu spusele lui Ciolacu, după cum putem observa și din următoarea declarație: „Este un gest onorabil pe care îl face. Dacă nu ne punem cu toții la masă, situația poate fi extrem de gravă. România nu a mai trăit așa ceva în ultimii 100 de ani. O să propun colegilor europeni să renunțăm la Green Deal și să redirecționăm toți banii către sistemul de sănătate publică europeană.”

Citește și: Marcel Ciolacu le trimite o scrisoare deschisă partidelor

#News