Foto: Descoperă.ro
Foto: Descoperă.ro

Este considerat cel mai vârstnic medaliat olimpic la schi alpin şi deţine recordul de viteză în Cupa Mondială.

Veteranul Johan Clarey a depășit borna anterioară aparținând legendarului Bode Miller. Astfel, în cadrul Jocurilor Olimpice desfăşurate, în acest an, la Beijing, francezul a devenit cel mai vârstnic medaliat al schiului olimpic.

Clarey are vârsta de 41 de ani și 30 de zile şi a primit medalia de argint la coborârea masculină de la Beijing

Să câștigi o medalie olimpică la 20 sau la 41 de ani e același lucru. Este o medalie olimpică și acesta este cel mai frumos sentiment. Recordul de cel mai în vârstă medaliat, nu că nu m-ar interesa, dar nu este cel mai important aspect”, a declarat Clarey după cursa de luni.

Clarey, de patru ori participant la Jocurile Olimpice, deține și recordul de viteză în Cupa Mondială cu 161,9 km/h, în coborârea clasică de la Wengen, în 2013, arată publicaţia Descoperă.ro.

Cel mai vârstnic medaliat olimpic la schi alpin: Când forțăm din greu, când ne jucăm cu limitele, există întotdeauna unele greșeli

În cadrul declaraţiilor, francezul a ţinut să precizeze că au existat numeroase greşeli pe care le-a făcut pe parcursul antrenamentelor. Cu toate acestea, sportivul a ţinut să puncteze că este foarte mulţumit de rezultatele sale

Clarey a recunoscut că aceasta a fost ultima sa Olimpiadă de Iarnă, dar că ar putea concura încă un sezon, Campionatele Mondiale din 2023 urmând să aibă loc la Courchevel-Meribel.