derby onorat
CFR Cluj

Derby-ul CFR – FCSB a fost așteptat cu mare interes de iubitorii de fotbal din țara noastră. Pe lângă faptul că au trecut trei luni de când n-au mai fost părtași la luptele de pe dreptunghiul verde, și la vârf, și la coada clasamentului, meciul urma să clarifice, în mare măsură, politica de viitor a play-off-ului. Mai pe românește, aveam să știm dacă FCSB va mai conta în lupta pentru titlu, o victorie în Gruia urmând s-o apropie de lider la doar un singur punct. Dacă gazdele aveau să câștige derby-ul, atunci pentru FCSB totul, sau aproape totul, era încheiat, acesta fiind cel de-al cincilea  sezon fără titlu, pentru echipa patronată de Gigi Becali. A fost un meci mare cât un titlu și trebuie să recunosc că antrenorul oaspeților, Bogdan Argeș Vintilă a pregătit binișor meciul, nu pot să spun foarte bine, pentru că, totuși, victoria a fost a gazdelor.

În prima repriză, FCSB a stat mult la cutie, n-a avut un mijloc de creație, aceasta fiind un fel de invitație la atac, pentru Deac și colegii săi din Cluj. Și dintr-un corner bătut scurt, urmat de o centrare în careu, s-a născut autogolul lui Ovidiu Popescu, din minutul 23. Nu-l punem la zid pe jucătorul bucureștean, însă din 1000 de jucători, cred că doar el ar mai fi capabil să repete gafa impardonabilă. La doar câteva minute, FCSB a mai primit o lovitură – Filip n-a mai putut continua pe teren, din minutul 30, fiind cu benzina terminată. Ne așteptam la astfel de accidentări, și el, și Nedelcu, minutul 92, fiind victime ale eforturilor supraomenești, după această perioadă lungă de inactivitate. Și după gol, gazdele au apăsat și mai tare pe accelerație, încercând desprinderea. Doar că FCSB și-a adus aminte de ce a venit Sub Feleac – în ultimele 7-8 minute, ale primului mitan, Denis Man și Florinel Coman au avut două situații de gol cât roata carului, însă portarul Arlauskis a fost providential, evitând golul. A fost un final de repriză incandescent, dominat cu autoritate de oaspeți, atitudine ce mi-a adus aminte de vremurile bune ale Stelei!

Repriza a doua a început cu CFR-ul în mare pressing, coach-ul Dan Petrescu dându-și seama că diferența este una fragilă, pe care FCSB o poate remonta fără probleme. De altfel, Petrescu a recunoscut după meci că FCSB a jucat mai bine și merita cel puțin un punct! CFR-ul n-a reușit să marcheze și pentru că portarul bucureștean, Daniel Vlad, a prins și el o zi de excepție. Și tocmai când jocul lincezea, spre satisfacția gazdelor, Denis Man și Florinel Coman reaprind torțele pe teren și trec la un nou asalt la poarta aceluiaș brav portar Arlauskis. După șutul lui Man, în minutul 66 șutează și Coman, aproape violent, dar Arlauskis deviază în bară. Aveau să fie ultimele asalturi ale bucureștenilor, pentru că ambele combatante au început să se stingă puțin, câte puțin. Poate că ceferiștii au avut un puls mai mare pe final, dar lipsa de luciditate i-a făcut să piardă oportunități importante. La ultima fază, Nedelcu aproape că se aruncă după minge, în careul gazdelor, și se accidentează grav, fiind scos de pe teren cu targa. La numai o oră, medicii au apreciat că ar fi ruptură de ligament, dar pentru un verdict corect Nedelcu va fi spus unui examen RMN, în cursul zilei de astăzi.

Tragem linie și adunăm – meciul a fost frumos, cu multe realizări tehnice valoroase, a avut ritm, uneori, iar fotbaliștii au luptat pentru fiecare balon. Nu spunem că CFR se poate considera virtual campioană, pentru că mingea este rotunda, iar în joc mai sunt și ambițiile oltenești, Craiova fiind sigura grupare care mai poate prinde garniture clujeană.

Hashtag News