Fanii echipei Celtic Glasgow: insulte la adresa reginei Elisabeta a II-a

"F... the Crown" este unul dintre mesaje

Sursa foto: Twitter/Archie Rhind-Tutt

Suporterii echipei Celtic, campioana Scoției, au luat în râs moartea Reginei la meciul din Liga Campionilor din Polonia, contra celor de la Șahtior Donețk.

Potrivit Daily Mail, chiar înainte de fluierul de start, fanii au afișat bannerul pe care apărea un mesaj ofensator.

Dați-o naibii de Coroană!

„F… the Crown” (trad. „Dați-o naibii de Coroană!”) este unul dintre mesajele care au șocat întreaga lume, scrie ziarul britanic.

În timp ce se cânta imnul Ligii Campionilor, suporterii Celtic Glasgow au expus un alt banner care ironiza moartea Reginei. Pe acesta se putea citi: „Sorry for your loss, Michael Fagan” (trad. „Ne pare rău pentru pierderea ta, Michael Fagan”).

Michael Fagan este cunoscut în Marea Britanie, și nu numai, pentru repetatele infiltrări în Palatul Buckingham. În 1982, el a reușit să escaladeze pereții Palatului Buckingham. S-a strecurat în dormitorul Maiestății Sale în timp ce aceasta dormea.

Michael Fagan, care suferă de schizofrenie, a petrecut aproximativ 10 minute vorbind cu Elisabeta a II-a despre familia sa. Maiestatea Sa a crezut că Fagan era doar un membru beat al personalului.

Fanii Celtic, criticați pe rețelele de socializare

Scenele de pe stadionul din Varșovia au stârnit critici dure.

Fostul consilier al lui Margaret Thatcher, Nile Gardiner, a scris pe Twitter: „Dezgustător din partea fanilor lui Celtic”.

Richard Eden, redactor la Daily Mail, a comentat, de asemenea: „Rușine fanilor lui Celtic Glasgow care au insultat-o pe Regină, la meciul lor din această seară. Printre injuriile lor murdare, au afișat un banner care îl lăuda pe intrusul care a intrat în dormitorul Maiestății Sale din Palatul Buckingham”.

Un alt utilizator a adăugat: „Absolut dezgustător, i-au dezamăgit pe cei care i-au făcut pe scoțieni să țină capul sus. Atât de rușinos, dar acești suporteri nu ar ști ce este rușinea pentru că ei nu au nici un respect de sine”.

Citește și: Accident grav pe DN5: un bărbat a murit