foto cu caracter ilustrativ-pixabay

Un anunț de recrutare, postat pe Facebook, pare „rupt” din schițele lui Caragiale. A stârnit umorul și criticile utilizatorilor. Concret, controversatul recrutor George Butunoiu pune sub semnul întrebării regulile elementare de management al resurselor umane.

Iată cum sună anunțul cu pricina:

„Căutăm un Consultant de Imagine Digitală pentru unul dintre miniștrii CU IMAGINE BUNĂ din Guvern. Acesta va face parte din cabinetul ministrului și va avea mai multe activități, grupate în trei mari categorii distincte:
– Foto, video și editare
– Redactarea textelor pentru postările de pe site și canalele social media
– Administrarea canalelor social media: creare, dezvoltare, întreținere, optimizare, SEO etc.

Anunțul postat de celebrul recrutor George Butunoiu face de râs Guvernul României

Noul angajat va participa la toate întâlnirile importante ale ministrului, în țară și în străinătate, va fotografia, va filma, va edita materialele filmate, va conspecta punctele esențiale ale întâlnirilor și evenimentelor la care participă, va redacta textele de prezentare și le va posta pe canalele de care se ocupă.

Anunțul unui celebru recrutor face de râs Guvernul României

Pentru experiență în două din cele trei domenii, salariul este de 4,500 de lei net. Pentru experiență în toate cele trei, este de 6,100 de lei net, sau mai mult”, este o parte din anunțul postat de George Butunoiu, cel care se prezintă mare recrutor(n.r headhunting)

După cum se poate observa din conținutul anunțului, nu este menționat numele ministrului, în ciuda faptului „că are o imagine BUNĂ”. Internauții au luat foc și au criticat nu doar modul în care a fost redactat anunțul, cât și salariul oferit pentru toate responsabilitățile cerute.

Mai mulți specialiști în resurse umane au comentat că toate cerințele jobului nu au nicio legătură, de fapt, cu postul de „consultant de imagine digitală”.

„Jesus! Oameni buni, încetați”(…) Internauții au luat foc

„Amuzant. Un ministru, o imagine bună, un consilier de imagine sigur pe el, aterizat într-un minister romanesc, o carte de muncă undeva/cândva, două din trei, program flexibil, plecări în străinătate, un mandat… Serios?!”

Oameni buni, încetați să căutati un om care să facă treaba unei agentii de publicitate si a unui studio de productie si post productie. Ce om credeti ca face editare si montaj video dar a fost copywriter vreo 10 ani? Serios, nici măcar nu sunt profiluri asemanatoare. Jesus!!”, sunt doar câteva dintre comentariile celor care au citit anunțul.

Având în vedere că postul este plătit din bani publici, reporterii noștri au încercat să afle de la „marele” recrutor despre cine este vorba. Demersurile au fost făcute inclusiv în scris. Cu toate acestea, George Butunoiu nu a răspuns. Pe surse, am aflat că ar fi vorba despre ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Până la postarea acestei informații, cel din urmă nu a putut fi contactat.

George Butunoiu este o prezență publică destul de controversată. Recent, ela declarat că femeiele dornice să întrețină relații intime ar trebui să-și pună un cerculeț verde pe rever”, potrivit b1tv.ro