George Simion (captură video)

George Simion, deputatul Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, nu este deloc îngrijorat de dosarul penal pentru ultraj și tulburarea liniștii și ordinii publice, pe care Parchetul General l-a deschis pe numele său, cât de facturile la energie.

Totodată, acesta lansează amenințări mai mult sau mai puțin voalate spre premierul Ciucă, dar și spre membrii din cabinetul său, legat de faptul că „vor păți la fel din partea românilor”, și reamintește de chemarea cetățenilor la protestul din 27 februarie, în care să dea „cu aștia de pământ, căci nu se mai poate”. Astfel, „cu mașini, care aveți oi veniți cu oi, care aveți capre veniți cu capre, care aveți vaci veniți cu vaci, care aveți camioane”, sunt cu toții chemați la București, pe modelul canadian, unde camionagii protestează de mai bine de zece zile în capitala Ottawa.

„Parchetul nu mai are cazuri serioase și face show mediatic. L-am batut pe umăr (n.r. pe ministrul Energiei), dacă asta înseamnă ultraj, înseamnă că am luat-o cu toții razna. Cerea să-l bat. Bine că n-am dat. Nu mă îngrijorează (dosarul), am vorbit cu juriștii noștri. Ne îngrijorează facturile și asta ar trebui să îi îngrijoreze și pe Ciucă și pe Popescu și pe toți miniștrii care vor păți la fel din partea românilor”, a spus Simion, la Parlament.

Potrivit Codului Penal, ultrajul este definit ca „ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime”.

Iar ministrul Energiei, cel care a fost agresat în timp ce încerca să își prezinte punctul de vedere legat de moțiunea simplă ce îl viza, se afla chiar în „exercitatea atribuțiilor de serviciu”.

Citește și: George Simion (AUR), plin de sine, lansează acuzații grave