Casa lui Benone Sinulescu, transformată în muzeu

Artistul revenea cu drag în locurile copilăriei sale, la Siriu

Aprecierea de care s-a bucurat de-a lungul vieții îndrăgitul Benone Sinulescu continuă și după moartea acestuia, din luna noiembrie. Astfel, casa părintească de la Siriu (județul Buzău) va deveni muzeu, iar ghizi vor fi chiar rudele artistului, cei care s-au și ocupat de locuință.

De altfel, pentru Benone Sinulescu, locul în care s-a născut, a făcut primii pași, locul cel mai încărcat cu amintiri, era unul sacru și revenea cu drag, ori de câte ori avea ocazia. Acesta era stabilit, împreună cu soția sa, în localitatea arădeană Bârzava.

”Când ajungea în Siriu, venea la casa părintească. Stăteam la discuţii şi depănam amintiri despre părinţi. Se ducea la cimitir, aprindea lumânări la mormintele părinţilor, după care pleca cu ochii în lacrimi că părăseşte Siriul”, povesteşte Gheorghe Piruşcă, vărul interpretului, pentru Adevărul, citează România TV.

Deși casa nu mai era locuită de ceva vreme, lucru acesta nu s-a observat, pentru că misiunea era clară, dar mai ales nobilă, pentru cei care s-au ocupat de întreținerea ei.  

Citește și: Corina Chiriac „oprește timpul” și îl duce la muzeu

În casa copilăriei au mai rămas, printre multe lucruri care atrag atenţia vizitatorilor, pick-up-ul vechi alături de care se află numeroase discuri de vinil, zeci de fotografii în care Benone Sinulescu apare alături de părinţi şi prieteni. Cele mai multe dintre fotografii îl înfăţişează pe artist alături de mama sa. De asemenea, la loc de cinste se află fotografia Nadiei Comăneci, care are şi un autograf: „Lui Benone de la Nadia Comăneci, 9.IX.1977”.

De altfel, toate obiectele care au rămas în casa din Siriu ne arată, pe lângă modul de viață din alte vremuri, viaţa lui Benone Sinulescu din afara scenei. Iar fiecare cameră este un mic muzeu încărcat cu amintirile copilăriei îndrăgitului artist popular.

Mai mult, pe lângă decizia de a transforma casa într-un muzeu, în care să fie păstrată vie viața lui Benone Sinulescu, rudele şi autorităţile din Siriu au de gând să transforme gospodăria acestuia într-u adevărat obiectiv turistic al zonei.

Citește și: Doliu în lumea artistică. Benone Sinulescu a murit astăzi, la 84 de ani