Incidența cazurilor cu noul coronavirus la nivelul Capitalei, cu 514 persoane infectate în ultimele 24 de ore (cu 20.306 de la începutul pandemiei) poate aduce carantinarea pe sectoare, dacă evoluția epidemiologică o va cere, potrivit prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu.

„Se poate ajunge la carantină într-un sector. Carantinarea sectoarelor e posibilă. Este mai dificil, dar dacă se impune vom face acest lucru. Voi solicita incidența defalcată pe sectoare. Când va fi, o vom afișa pe site-ul prefecturii”, a spus prefectul Capitalei.

În ședința de miercuri, din cadrul Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență au fost făcute câteva rectificări ale măsurilor anunțate marți. Astfel, prima dintre ele vizează închiderea barurilor, cluburilor și discotecilor, care nu erau menționate în adresa de la Direcția de Sănătate Publică. De asemenea, s-a revenit la obligativitatea purtării măștii de protecție în jurul școlilor, prin micșorarea distanței, de la 100 m la 50 metri. O a treia hotărâre vizează închiderea cazinourilor și sălilor de jocuri, cu excepția jocurilor de pariuri și loterie în care doar se plasează bilete.

Astfel, de miercuri dimineață a intrat în vigoare o serie de restricții, printre acestea activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare, alcoolice și non-alcoolice, în unitățile de tip restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor, nu este permisă în București. Se face o excepție pentru unitățile de cazare – hotel, pensiune, alte asemenea – unde este permisă servirea în interior numai pentru cei cazați. activitatea sălilor de spectacole și concerte este interzisă, iar în cazul în care rata de infectare va coborî sub 1,5 la mie vor fi reluate aceste activități. În seria restricțiilor se află și evenimentele private (nunți și botezuri), deoarece acestea au loc în interior.

Citește și: Record de infectări cu Covid, aproape 3000 de noi cazuri

#News